Warning: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /homepages/0/d603038012/htdocs/clickandbuilds/sanatatea/wp-content/themes/blogger-base/functions.php on line 73
10 mituri ale digestiei sau aspecte false despre digestie - Sănătatea ta
Sănătatea ta Alimentație,Autoajutor 10 mituri ale digestiei sau aspecte false despre digestie

10 mituri ale digestiei sau aspecte false despre digestieExistă câteva mituri ale digestiei foarte extinse, acestea sunt folosite pentru a speria oamenii despre anumite lucruri, dar în ce măsură sunt adevărate aceste mituri?

În acest articol vom vorbi despre unele dintre cele mai extinse mituri despre digestie, verificând dacă acestea sunt reale sau nu.

10 mituri ale digestiei

  1. Guma de mestecat: Unii spun că, dacă o persoană înghite o gumă de mestecat, vor trece 7 ani pentru a o putes expulza. Acest lucru este oarecum exagerat, deși este adevărat că este posibil ca guma de mestecat să rămână o vreme în stomac, deoarece nu poate să o rupă, dar va fi expulzată cu restul mâncării câteva zile mai târziu.
  2. Picant: Se spune că alimentele condimentate pot provoca ulcerații la nivelul stomacului, dar acest lucru nu este adevărat. Ulcerațiile apar ca o infecție bacteriană cauzată de Helicobacter pylori, consumul excesiv de alcool sau de medicamente de uz necontrolat, cum ar fi aspirina, ibuprofen sau naproxen. Dar, un lucru este sigur, ulcerul se poate înrăutăți dacă luați alimente picante și suferiți de aceste probleme.
  3. Ciroza: Pentru a împiedica mulți oameni să bea, se spune că ciroza este întotdeauna cauzată de alcoolism, când în realitate nu este așa. Numai în 50% din cazuri ciroza apare din cauza organismului.
  4. Diverticulita: Exista intr-adevar un risc crescut de diverticulita din cauza nucilor și porumbului? Este invers, dacă sunt consumate nuci sau porumb, aceasta scade șansele de a contracta boala.
  5. Gaze: Mulți asociază consumul de fasole cu aspectul de gaze. Acesta este unul dintre cele mai răspândite mituri ale digestiei. Cu toate acestea, acest lucru nu este chiar așa, nu este un produs care provoacă gaze în organism, în schimb multe alimente care conțin lapte le produc din cauza lactozei și dificultatea de a fi absorbită de organism.
  6. Intoleranță la lactoză: Este adevărat că o persoană cu intoleranță la lactoză nu poate consuma nici un fel de lapte? Ei bine, nu este adevărat, depinde de cazul fiecărei persoane. În timp ce există oameni care încearcă doar o lingură de iaurt și încep să se simtă rău, există și alții care pot bea două pahare de lapte pe zi și se simt bine.
  7. Constipația: „Cu cât sunteți mai în vârstă, cu atât mai mult sunteți constipați”, sau așa spun mulți. Dar acest lucru nu este cazul, constipația nu are nimic de a face cu vârsta, ci cu medicamente pe care le iau de obicei persoanele în vârstă, ceea ce poate genera acest simptom.
  8. Diarie: Când o persoană este constipativă, le recomandă să consume alimente cu conținut ridicat de fibră, dar în schimb, dacă are diarie, nu este ceva recomandat. De fapt, fibrele ajută, de asemenea, la reglarea fluxului de fecale prin corp.
  9. Somn în poziție așezat: Unii oameni spun că , dacă dormi așezat poți evita refluxuri enervante și împiedică acidul din stomac. Nu există nici o dovadă că acest lucru este adevărat, dimpotrivă, deoarece hiatusul deschide postura și, deși nu crește acizii vaporii acestora pot irita esofagul.
  10. Celiac: O problemă foarte frecventă în celiac este că există o inflamație, gaz și diarie … cauzate de intoleranța lor la gluten. Asta este adevarat, ceea ce nu este adevarat este mitul ca, daca nu sunt ingrijiti, ei sufera constant de probleme de stomac. Asta nu are nimic de-a face cu glutenul, orice persoană alergică care consumă un produs alimentar care produce o alergie va avea aceleași consecințe neplăcute.

Cunoști alte mituri ale digestiei care nu sunt adevărate. Comentează!

Etichete:

Lasă un răspuns