Warning: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /homepages/0/d603038012/htdocs/clickandbuilds/sanatatea/wp-content/themes/blogger-base/functions.php on line 73
10 alimente care produc constipație - Sănătatea ta
Sănătatea ta Alimentație,Probleme de Sănătate 10 alimente care produc constipație

10 alimente care produc constipațieNe preocupă care sunt acele alimente care produc constipație. Considerată un simptom, nu este o boală. Dar poate deveni ceva cronic. Este înțeleasă ca situația în care o persoană nu poate merge la baie pentru evacuare.

Acest lucru se poate datora unei tulburări intestinale cauzate de o boală. Dar în multe cazuri vinovatul se regăsește între alimentele pe care le consumăm.

10 alimente care produc constipație

  1. Prăjeli: Alimentele prăjite, cum ar fi cartofii congelați, alimentele tip șnițel etc., sunt o sursă foarte mare de grăsimi saturate, de ulei și de fibre foarte scăzute. Acest lucru face ca sistemul nostru digestiv sa nu le poata digera bine, provocand situatia constipatiei.
  2. Carne: Carnea încărcată cu o mulțime de grăsimi este, de asemenea, una dintre principalele cauze ale constipatiei în rândul populației. Deoarece grăsimile saturate încetinesc foarte mult procesul de digestie.
  3. Gustări rapide: În gama de alimente care produc constipație intră toate produsele care sunt vândute în bine-cunoscute magazine de fast-food. Conțin mulți aditivi și conservanți pentru ca să dureze mai mult carnea. Sunt, de asemenea, încărcate cu uleiuri grase și foarte puține fibre. De aceea, consumul acestora poate provoca constipație.
  4. Brânza: Majoritatea brânzeturilor, care au fost supuse unei proceduri chimice pentru a-și spori durata și pentru a-și îmbunătăți aroma, nu conțin fibre, astfel încât consumul necontrolat al acestora poate provoca constipație.
  5. Lapte: Multe tipuri de lapte și produse fabricate din lapte, cum ar fi inghețata sau iaurtul, poate fi una dintre principalele cauze ale constipației, deoarece conțin fibre care ajuta sistemul digestiv să funcționeze corect.
  6. Alimente rafinate: Alimente rafinate sunt toate cele care conțin zahăr și făină albă care au fost rafinate înainte de a fi servite. Precum și adăugarea de îndulcitori pentru a-și îmbunătăți aroma. Acestea nu conțin fibre, deci nu este ușor să le digerăm. Fac parte astfel din acele alimente care produc constipație
  7. Băuturi zaharoase: băuturile încărcate cu mult zahăr nu sunt bune pentru sistemul digestiv. Ele fac ca excrementele să se întărească și să reducă șansele de evacuare.
  8. Cafea: Este bine de știut că o ceașcă de cafea nu este rea pentru sănătate.  Totuși țineți cont că cu cât mai multă cofeina intra in sistemul digestiv cu atât mai dur este scaunul. Ceea ce duce în cele din urmă la situația de constipație.
  9. Băuturi alcoolice: Acestea sunt alte cauze principale ale constipatiei, deoarece împiedică corpul să digere bine mâncarea, ceea ce încetinește procesul de expulzare.
  10. Sucuri îmbuteliate: sucurile care sunt îmbuteliate sau care sunt în cutii de carton nu sunt deloc sănătoase, deoarece sunt încărcate cu zaharuri și conservanți pentru a-și îmbunătăți aroma și durata. Dacă se consumă afectează grav sistemul digestiv, fiind ca un obstacol într-o digerare mai bună a produselor alimentare. Dacă aveți de gând să beți un suc, faceți-l natural la domiciliu.
Etichete:

Lasă un răspuns