Warning: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /homepages/0/d603038012/htdocs/clickandbuilds/sanatatea/wp-content/themes/blogger-base/functions.php on line 73
Lista cu alimente ce nu vă gândeați că au conținut ridicat de antioxidanți
Sănătatea ta Dietă și Nutriție,Prevenire și stil de viață Lista cu alimente ce nu vă gândeați că au conținut ridicat de antioxidanți

Lista cu alimente ce nu vă gândeați că au conținut ridicat de antioxidanțiMulți dintre noi cunosc majoritatea alimentelor bogate în antioxidanți. Dar, aceste molecule mici sunt ascunse în mai multe alimente decât ați putea fi conștienți. Cercetările recente nu numai că au scos aceste alimente din ascunzătoare, dar au descoperit că unele alimente cu cantități mai mici de antioxidanți sunt superioare altor alimente încărcate, deoarece corpurile noastre le pot procesa pur și simplu mai bine. Voi îndrăzni să ghicesc că veți fi plăcut surprinși de faptul că unele dintre alimentele preferate, chiar și unele care sunt aparent „obraznice”, sunt pe această listă.

Citiți aici o recenzie despre un supliment nutrițional recomandat pentru a avea antioxidanții necesari zilnic

fructele au un nivel ridicat de antioxidanți
Ce sunt antioxidanții?

Corpurile noastre conțin circa trei miliarde de celule care sunt constant atacate sau amenințate de viruși la toxine de mediu. Dacă nu ar fi de ajuns, suntem în permanență stăpâniți de niște substanțe chimice urât numite radicali liberi. Ele sunt produse de procesul aparent inofensiv de transformare a alimentelor în energie. Unii radicali liberi se ascund în alimentele pe care le consumi, alții în aerul pe care-l respirați, dar sunt suficiente pentru a spune că sunt peste tot. Aceste pietre prețioase reprezintă un element puternic, deoarece sunt capabile să facă destul de multă pagubă atât celulelor, cât și materialului genetic.

Radicalii liberi sunt niște mici molecule de foame care nu par să le stingă apetitul pentru electroni. Ei fură constant acești electroni de la vecinii lor nevinovați, în procesul de alterare a funcției și structurii acestor victime. Ei pot schimba de fapt codificarea ADN-ului, făcând ceea ce ar fi în mod normal o moleculă inofensivă într-una dăunătoare. De exemplu, poate schimba funcția unei molecule de lipoproteine ​​cu densitate scăzută (LDL), făcând astfel mai multă probabilitate de a rămâne pe un perete al arterei. Sau, poate modifica o celulă atât de dramatic încât schimbă ceea ce poate intra și ieși din membrana celulară. Nu e bine!

Din fericire, avem acest arsenal mic pentru a păstra aceste radicali liberi sub control numiți antioxidanți. Corpul nostru le face și le derivăm din mâncarea de zi cu zi. Sunt niște semeni generoși, prin faptul că ei dau liber moleculelor pentru răpitorii de radicali liberi. Din fericire, ei sunt capabili să-i cruțe pe acești electroni fără să se transforme în ei înșiși în hoții micilor electroni urâți.

Există probabil mii de substanțe care acționează ca antioxidanți. Probabil că suntem cei mai familiarizați cu vitamina E, vitamina C, carotenoide, cum ar fi beta-caroten. O serie de minerale acționează și ca antioxidanți, cum ar fi seleniul și manganul. Oricum, lista continuă și mai departe, din fericire pentru noi. Avem nevoie de o varietate de ele, deoarece fiecare îndeplinește roluri diferite și are capacități diferite. Fiecare are proprietăți chimice și biologice unice.

Cum funcționează antioxidanții

Alimente cu antioxidanți - Floricele de porumbFloricele de porumb: pe lista de alimente bogate in antioxidanți

Trei urale pentru popcorn, una dintre gustările preferate ale lumii! Nu este numai o sursă excelentă de fibre, dar are și mai mulți antioxidanți decât oricare alte alimente gustoase. În mod normal, nu ne gândim la faptul că este un boabe întregi, dar cu siguranță este. Procesul de uscare pe care porumbul îl suferă oferă protecție pentru toți nutrienții minunați și antioxidanții pe care îi conține.

Nu credeți că acest lucru vă oferă permisiunea de mânca liber acea găleată de floricele de la cinema. Îți faci un dezavantaj atunci când sunt îmbibate în unt și încărcate de sare. Vreți să o păstrați cât mai clară posibil, fără a le folosi ca un simplu sistem de transport pentru toate lucrurile rele.

Cel mai bun mod de a pregăti popcorn

Dacă aveți un popper de aer, utilizați-l. Astfel ai controlul asupra a ceea ce ai pus, dacă nu. Cel mai bine este să punem puțină sare. Un pic de ulei de măsline sau de canola este o modalitate foarte bună de a adăuga aroma fără a adăuga ingrediente dăunătoare.

Micul popcorn poate fi sanatos sau nesănătos. Caută cei cu aditivi minime, înfricoșător, unii au cantități îngrozitoare de grăsimi trans în ele. Multe dintre soiurile cu conținut redus de grăsimi sunt o alegere bună, deoarece nu sunt încărcate cu unt. Sarea puțină este, de asemenea, o modalitate mai bună.

Ouă: Este vorba despre Lut

Ouăle au ajuns într-o oarecare măsură în ultimii ani într-o umbră negativă, dar sunt acum pe lista de alimente bogate în antioxidanți. Știm cu toții că sunt încărcați cu colesterol, deci nu ar trebui să-i mâncăm pentru micul dejun, prânz și cină. Dar, există un nou buzz despre beneficiile lor nutriționale ascunse. În mod normal, nu asociăm ouăle cu o sursă bună de antioxidanți. Dar, surprinzător, se pare că ouăle oferă un sistem unic de livrare antioxidant: este vorba de lut (luteină). Spanacul este o sursă fantastică de luteină antioxidantă, pur și simplu înglobată cu eal. Luteina oferă putere de combatere a bolilor, precum și o putere contra degenerării ochilor. Ouăle în comparație, având doar aproximativ 5% din luteina furnizate de o ¼ ceașcă de spanac. Cu toate acestea, Universitatea Tufts a constatat că, din cauza grăsimilor din gălbenuș, suntem capabili să absorbi luteina mult mai bine decât aceeași porție de spanac. Acest lucru nu înseamnă că ar trebui să respingeți spanacul verde cu frunze, totuși. Ele sunt și vor fi pentru totdeauna o excelentă sursă de antioxidanți. Totuși, oul incredibil de comestibil este o altă modalitate simplă de a obține luteina.

ouale au conținut ridicat de antioxidanțiCel mai bun mod de preparare a ouălor

Ca și floricelele de porumb, nu doriți să utilizați ouăle ca un sistem de livrare pentru toate tipurile de grăsimi proaste. Simplu este mai bine. Un ou tare fiert este o modalitate foarte bună de a evita adăugarea de cantități de unt. Nu mă înțelegeți rău, puteți să le prăjiți, dar faceți-o într-o canola sănătoasă sau ulei de măsline. De fapt, unele cercetări au arătat că uleiul de canola este o sursă de antioxidanți în sine. Mai bine, faceți o omletă cu cantități generoase de spanac pentru a vă dubla luteina pe zi.

Fasole, este bună pentru inimă, cu cât mâncați mai mult, cu atât mai bine…

Sa constatat anterior că boabele uscate sunt o sursă excelentă de antioxidanți, însă un recent studiu realizat de Universitatea de Stat din Colorado a arătat că nu ar trebui să ignorăm cele mai des consumate conserve. Cu toate acestea, dacă sunteți în căutarea de alimente bogate în antioxidanți, veți dori să vă concentrați pe fasole roșie mică, care a dovedit cea mai mare concentrație. Următoarele pe listă erau rinichii, fasolea roșie și fasolea neagră. Cu cât este mai întunecată, cu atât mai bine, deoarece acestea au cele mai mari concentrații fitochimice. Phytochemicals sunt compuși derivați din plante, care sunt foarte eficienți la ștergerea acelor radicali liberi.

Cineva spune Chili?

Adăugați niște chili pentru o petrecere antioxidantă. Ia roșiile, pline de licopenul antioxidant și fă un chili vegetarian cu fasole. Adăugați o pulbere mică de chili, niște chimen,un praf de sare, un usturoi proaspăt și ceapă și sunteți la o masă bogată în antioxidanți. Din fericire, alimentele cu antioxidanti pot fi de asemenea delicioase.

Consumați acest iaurt zilnic!

Dacă vă place iaurtul la fel de mult ca mie, veți fi încântați să știți că este o sursă excelentă de riboflavină, o vitamină B. Acum, riboflavina nu este ea însăși un antioxidant, dar este un jucător mic critic în promovarea și declanșarea activității antioxidante. Ea colaborează cu glutationul antioxidant, un rezident permanent al celulelor noastre. Acest duo ocupat indrumează corpul radicalilor liberi care joacă un rol în dezvoltarea cancerului și a bolilor de inimă. O simplă cană de iaurt simplu, cu conținut redus de grăsimi vă oferă 25% din ADR-ul dumneavoastră de riboflavină, aceeași cantitate ca într-o cană întreagă de spanac!

shake cu fructe și iaurtÎncinge-ți blenderul și fă-ți un Shake

Poți transforma o ceașcă de iaurt simplu, plictisitoare, într-o extravaganță gustoasă, cu niște fructe proaspete, câteva cuburi de gheață și cantități mici de îndulcitor. Fructul este el însuși o sursă excelentă de antioxidanți, deci vă faceți într-adevăr o favoare aici. Experimentați cu diferite fructe de pădure, banane și fructe variind în toate culorile pentru a vă maximiza aportul de antioxidanți.

Laptele organic este mai mult decât prietenos cu mediul!

Este timpul să faceți trecerea la lapte organic, oameni buni, dacă sunteți interesați să vă intensificați consumul de antioxidanți. Antioxidanții găsiți în laptele produs de vacile crescute pe hrănire cu alimente organice au 40% până la 50% mai mulți antioxidanți decât laptele neecologic. În mod specific, vitamina E și carotenoidele beta-caroten și luteină. Laptele de la o vacă alimentată cu boabe este mai slab în antioxidanți in comparație cu laptele produs de vacile hrănite cu iarbă, chiar dacă vacile care mănâncă boabe au primit suplimente alimentare. Alegeți și brânza și untul organic.

ciocolata este buna ca antioxidantBeți-o simplă sau cu adausuri: Ciocolata este un Aliment cu antioxidanți.

Cei mai mulți dintre noi știu deja că ciocolata are antioxidanți, cu atât mai întunecată cu atât mai bine. Puteți să vă faceți niște ciocolată fierbinte încântătoare, cu laptele dvs. organic ca un gust de muguri, precum și un stimulent antioxidant. Sau, bineînțeles, beți-o simplă!

Dulce nu înseamnă rău în lumea antioxidanților!

Îndepărtați-vă vina dulcelui și răsfățați-vă cu unul sau cu câțiva îndulcitori naturali favoriți pentru o doză de antioxidanți. Ciudat, nu? Un studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Virginia Tech a constatat ca melasa, mierea si zaharul maro contine de fapt cantități semnificative de antioxidanți. Regula degetului mare: gândiți-vă la întuneric, la melasa întunecată, la zahăr brun închis, la miere întunecată și la sirop de arțar pur. Evitați mierea făcută din nectar de trifoi, cele mai întunecate sunt unde veți găsi beneficiile polifenolului antioxidant.

Faceți mici schimbări în obiceiurile dvs. de îndulcire

În loc să apucați zahărul rafinat pentru ceaiul dvs., luați următoarea dată miere. Zahărul brun este minunat pe cerealele pure. Siropul de arțar pur și simplu face un minunat adaus pentru o varietate de deserturi.

Adu-ți cartofii: E totul despre carne

Studiile arată că cartofii aduc altceva în afară de amidon și carbohidrați la masă. Carotenoizii sunt prezenți în carnea tuturor cartofilor albi. Cu cât este mai tare carnea cu atât mai bună în ceea ce privește flavanoidele. Carnea albă are de două ori mai mult decât carnea de cartofii cu carne roșie sau purpurie. Deci, pariază pe roșu! Dar, toți cartofii par să aducă antioxidanții de la purpuriu la albastru până la roșu și galben. Deci, nu fi atât de carbofobic și începeți să consumați pilaf.

Pregătirea cartofilor – calea antioxidantă

Cu cât gătiți mai puțin cartofii, cu atât mai bine. Veți găti substanțele nutritive și antioxidanții altfel. Cea mai bună metodă este să îi aburiți. Treceți prin abur doar atâta timp cât este nevoie ca să fie suficient de moi pentru a mânca. Se amestecă cu niște lapte sau iaurt organic, puțină sare, unt organic și se consumă.

Sperăm că acum sunteți conștient de gama largă de alimente bogate în antioxidanți. Dacă aveți alte rețete care folosesc alimentele cu antioxidanți, în general, împărtășiți-le mai jos.

Etichete: ,

Lasă un răspuns