Warning: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /homepages/0/d603038012/htdocs/clickandbuilds/sanatatea/wp-content/themes/blogger-base/functions.php on line 73
Alimente nocive pentru piele. 10 dintre cele mai dăunătoare - Sănătatea ta
Sănătatea ta Alimentație,Probleme de Sănătate Alimente nocive pentru piele. 10 dintre cele mai dăunătoare

Alimente nocive pentru piele. 10 dintre cele mai dăunătoareDe cele mai multe ori consumăm alimente nocive pentru piele. Trecerea timpului nu este singurul lucru care poate strica pielea noastră. În cele mai multe cazuri, prejudiciul se datorează abuzului unui număr de alimente care sunt dăunătoare pentru piele.

În această listă veți găsi alimente nocive pentru piele, la care ar trebui să evitați consumul abuzant.

10 alimente nocive pentru piele

  1. Sare: Dacă folosim sare în exces în timpul gătitului sau la mese poate provoca o reținere puternică a lichidelor, formând pungi sub ochii noștri.
  2. Fructe de mare: Sunt alimente foarte gustoase, dar și foarte bogate în iod. Conținutul ridicat de acest mineral din organism poate provoca apariția acneei.
  3. Lapte: Se spune adesea că laptele este bun pentru piele. Dar atâtatimp și doar când este utilizat în mod corespunzător. Utilizarea abuzivă a unui lapte de proastă calitate poate sfârși prin a provoca apariția de acnee pe piele.
  4. Pâine albă: Pâinea albă, dacă nu este de casă sau de brutărie din aceeași zi, este foarte bogată în glicemie și este una dintre principalele cauze ale acneei pe piele.
  5. Zahăr: Abuzul de zahăr, în afară de faptul că poate provoca diabet zaharat, slăbește și pielea, afectând straturile de colagen.
  6. Ciocolata: Ciocolata industriala este foarte periculoasa din cauza continutului mare de zahăr. Aceasta slăbește pielea puțin și poate favoriza aparitia acneei și a altor probleme ale pielii.
  7. Alcoolul: Alcoolul este un diuretic natural, determinând organismul să se deshidrateze cu ușurință. Celulele pielii noastre sunt compuse aproape în întregime din apă, deci dacă stăm în picioare, pielea noastră este afectată negativ.
  8. Prăjeli: Toate alimentele prăjite pe care le pregătim, în special cele înghețate, contribuie la grăsimile oxidate din corpul nostru. Acestea sunt alimente nocive pentru piele. Și mai ales pentru că uleiurile pe care le folosim pentru gătit sunt reutilizate din nou și din nou. Astfel încât de fiecare dată când îl folosim există o cantitate mai mare de grăsimi oxidate în uleiul care se adaugă la restul alimentelor pe care le consumăm.
  9. Edulcoranți, coloranți și arome: Toate aceste substanțe artificiale utilizate pentru a face mâncarea să dureze mai mult și să aibă un gust mai bun pentru a le face mai adictive. Sunt toate substanțele chimice care pot provoca reacții inflamatorii la nivelul pielii.
  10. Cafea: consumul de cafea în sine nu este rău, dar abuzul necontrolat stimulează pituitara-corticosuprarenală. Aceasta crește nivelul de cortizol din corpul nostru. Excesu de lcortizol, cunoscut ca hormonstres accelerează procesul de îmbătrânire și deteriorează grav pielea. Poate fi astfel (prin consum excesiv) inclus intre acele alimente nocive pentru piele.
Etichete:

Lasă un răspuns