Warning: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /homepages/0/d603038012/htdocs/clickandbuilds/sanatatea/wp-content/themes/blogger-base/functions.php on line 73
Cum ar trebui să fie alimentele la copii - adolescență? Mâncați în funcție de vârstă
Sănătatea ta Obesitatea Infantilă Cum ar trebui să fie alimentele la copii – adolescență? Mâncați în funcție de vârstă

Cum ar trebui să fie alimentele la copii – adolescență? Mâncați în funcție de vârstă[wc_box color=”primary” text_align=”left” margin_top=”” margin_bottom=”” class=””]

Știați că ritmul de creștere și dezvoltare a corpului copiilor se schimbă cu fiecare zi ce trece? Acest lucru explică energia lor și nevoile nutritive sunt diferite, în funcție de vârsta lor, iar atunci când îmbătrânesc, de asemenea, de sex. Prin urmare, produsele alimentare ar trebui să se potrivească cu caracteristicile individuale, având în vedere creșterea și dezvoltarea, apetitului, și gusturilor sale, sănătatea și activitatea fizică. Cu toate acestea, există linii directoare generale care conduc la frecventa consumului de alimente și cantitățile recomandate (porții) în funcție de fiecare etapă, care ar putea da ceva ajutor proiectarea unui regim alimentar sănătos și echilibrat.

[/wc_box]

Alimentație infantilă

Când vine vorba de a gândi cum ar trebui să fie cea mai bună dietă pentru fiul sau fiica ta, trebuie să te asiguri că comportamentul lor și cel al celorlalți membri ai familiei sunt în concordanță cu recomandările verbale pe care le dai. Nu vă va da rezultate bune dacă încercați să învățați cel mai sănătos mod de a hrăni și nu îl puneți în practică.

Alimentele trebuie distribuite pe parcursul zilei, astfel încât organismul să obțină de la ele substanțele nutritive de care are nevoie

Decalogul unei alimentații sănătoase

  1. Variat. Obișnuiți fiul sau fiica dvs. cât mai curând posibil să mâncați totul și să gustați aromele diferitelor alimenteCheia pentru a-1 educa despre obiceiurile alimentare sănătoase este să-i ofere o dietă variată din primii ani de viață. Este dificil pentru copil să învețe să mănânce bine dacă nu i-ați dat posibilitatea de a intra în contact cu o mare varietate de alimente.
  2. Tu. Alegeți alimentele cu mai puțină grăsime, cu puțină sare, legume abundente (legume, fructe, legume și cereale integrale) și în cantități în funcție de apetitul și nevoile dumneavoastră.
  3. Echilibrat. Este esențial să cunoașteți meniul școlar, să-l completați cu micul dejun, prânzul, gustarea și cina, făcând astfel o dietă echilibratăAlimentele ar trebui distribuite pe parcursul zilei, astfel încât organismul să primească de la ele substanțele nutritive de care au nevoie, în funcție de nevoile lor.
  4. Hranitoare. Oferiți mâncare din toate grupurile (fructe, legume, carne, pește, cereale, leguminoase?), Astfel încât să puteți alege cele care vă plac cel mai mult. Și este în mâinile tale pentru a preveni copilul dumneavoastră utilizează în mod regulat alimente de prisos, plin de calorii goale, cum ar fi bomboane, suc, chips-uri și altele asemenea sau hamburgeri și pizza semipreparate.
  5. Apetisante. Dacă gătiți alimente (legume, pește, legume) în diferite moduri, combinați alimentele pe care le știți că le plac copilului dvs. mai puțin cu alții care vă plac mai mult și prezintă mâncărurile pe masă într-un mod atrăgător, aveți multe garanții că mâncarea este mai apetisantă.
  6. Distractiv. Faceți-i parte din achiziție, pregătirea meselor, pregătirea mesei etc. Aceasta poate fi o ocazie pentru ei să învețe obiceiuri bune și să se bucure de mâncare.
  7. Surprinzătoare. Învățați-le tot ce știți despre mâncare: pentru ce sunt, ce funcții dezvoltă în organism, cât de mult are nevoie organismul pentru fiecare mâncare?
  8. Ordonat. Bucurați-vă cu familia în momentele de prânz sau cină, într-o atmosferă relaxată și calmă; urmînd o normă la prânz: primul fel, al doilea fel și un desert.
  9. Consecvent. Asigurați-vă că copilul face cel puțin 3 mese consecvente pe zi: micul dejun, prânzul și cina. Și dacă trece mai mult de 4 ore între mese, încurajați-l să aibă o gustare.
  10. Educație. Este esențial ca educația privind obiceiurile alimentare sănătoase să fie efectuată atât acasă, cât și la școală. Educația de familie necesită răbdare, dedicare, perseverență, disciplină, nu face concesii inacceptabile și un respect valabil și pentru apetitul copilului, atâta timp cât creșterea și dezvoltarea sa este în cadrul normal.

 

Etichete:

Lasă un răspuns