Warning: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /homepages/0/d603038012/htdocs/clickandbuilds/sanatatea/wp-content/themes/blogger-base/functions.php on line 73
Anorexia și Bulimia: Găsirea asemănărilor și diferențelor dintre ele
Sănătatea ta Dietă și Nutriție,Tulburări de Alimentație Anorexia și Bulimia: Găsirea asemănărilor și diferențelor dintre ele

Anorexia și Bulimia: Găsirea asemănărilor și diferențelor dintre eleanoanorexia si bulimiaApariția tulburărilor de alimentație, cum ar fi anorexia și bulimia, este din ce în ce mai alarmantă în ultimii ani. Cea mai obișnuită este anorexia și bulimia pe care unii oameni le folosesc ca interschimbabile și unii consideră că sunt similare. Asta demonstrează cât de puțin înțelegem majoritatea dintre noi despre diferențele dintre bulimie și anorexie. Deși anorexia și bulimia pot avea multe asemănări, acestea sunt două tulburări de alimentație diferite, cu o natură complet diferită.

Cel mai important lucru de luat in seama este că bulimia se lupta cu modul de a controla faptul de a mânca prea mult în timp ce anorexia este prea mult control pâna la extremul de a nu mânca nimic. Anorexicii suferă de foame pentru că se consideră prea grași și chiar când mănâncă, elimină mâncarea din cauza modului in care se văd ei înșiși. Bulimicii, pe de altă parte, nu se pot controla de a mânca prea mult și din cauza sentimentului vinovăției asociate cu a mânca prea mult ei elimină. În același timp cele mai multe anorexice sunt subponderale, bulimica are o greutate normală.

Scăderea stimei de sine și stresul emoțional sunt în mod obișnuit experimentate de anorexici și bulimici. Aceste sentimente sunt însoțite de vinovăție și depresie. Ambele tulburări alimentare sunt cauzate de obicei de o experiență traumatizantă, de abuz, de stimă de sine scăzută și de alți factori similari. De asemenea, atât anorexicii cât și bulimicii suferă depresie, oboseală și insuficiență cardiacă. Amândoi se descurcă cu ceea ce simt prin faptul că nu mănâncă sau mâncând prea mult.

Efectele bulimiei și anorexiei asupra organismului sunt foarte diferite. Anorexicii suferă de scăderea sistemului imunitar, slăbiciune, scăderea densității osoase, scăderea tensiunii arteriale, insuficiența hepatică și alte insuficiențe de organe din cauza lipsei de nutriție, în timp ce efectele secundare ale bulimiei sunt mai mult asupra sistemului digestiv datorită eliminării frecvente. Bulimica suferă, în cea mai mare parte, de crampe severe la stomac, reflux de acid, inflamarea stomacului și esofagului, umflarea glandelor salivare și carii dentare.

Atât bulimia cât și anorexia sunt strâns legate de femeile de 20 de ani și adolescene, cei care se confruntă cu tulburări alimentare la vârsta adultă se pot lupta cu problema pentru tot restul vieții. Afișarea dragostei, acordarea de sprijin și o încurajare suficientă sunt necesare pentru a evita ca orice membru al familiei să aibă tulburări de alimentație.

Tratamentul bulimiei și anorexiei este în mare parte similar. Ele pot fi găsite peste tot. Acestea pot include hipnoza, terapia comportamentală cognitivă, psihoterapia, sistemul de prieteni și ajutorul de sine. Uneori, utilizarea medicamentelor. Este vital să obțineți asistență profesională cât mai curând posibil pentru o recuperare mai eficientă și mai reușită. Dar, înainte de a putea obține ajutor pentru bulimie, este necesar ca persoana care suferă de tulburări de alimentație să recunoască problema și să aleagă să se descurce bine. Apoi, terapia va începe apoi pas cu pas.

Etichete: ,

Lasă un răspuns