Warning: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /homepages/0/d603038012/htdocs/clickandbuilds/sanatatea/wp-content/themes/blogger-base/functions.php on line 73
Apă de usturoi. Propietăți nutriționale și avantaje - Sănătatea ta
Sănătatea ta Alimentație,Beneficii,Propietăți Apă de usturoi. Propietăți nutriționale și avantaje

Apă de usturoi. Propietăți nutriționale și avantajeÎn primul rând, trebuie să știți că atunci când vorbim de apă de usturoi nu ne referim la o perfuzie de usturoi. Usturoiul este ceea ce obțineți atunci când ați preparat usturoiul, de exemplu, pentru al folosi pentru a face orez alb sau ați lăsat usturoiul să se odihnească în interior.

Dacă nu știți încă cât de bine pot să vină proprietățile nutriționale dintr-o apă de usturoi, după ce ați citit acest articol, vă veți schimba felul de a gândi.

Proprietățile nutriționale conținute în apă de usturoi

Uleiul de usturoi conține 87 de calorii pe 100 gr. consumat, ceea ce reprezintă aproximativ 1% din cantitatea zilnică recomandată de calorii pentru o persoană care exercită o activitate fizică moderată.

 • Minerale: Conține în cea mai mare parte potasiu, deși printre proprietățile nutriționale ale usturoiului se pot găsi și alte minerale cum ar fi fosfor, iod, sodiu, magneziu și calciu.
 • Vitamine: Din toate vitaminele pe care le conține, cele mai importante sunt vitamina C și vitaminele B, în special vitamina B9. Există și alte vitamine care sunt, dar într-o măsură mai mică, cum ar fi vitamina E și K.
 • Carbohidrați: conține zahăr, dar în cantități foarte mici.

Beneficiile apei de usturoi

Și dacă aceste proprietăți nu sunt suficiente pentru a vă convinge, atunci cu siguranță beneficiile de apă de usturoi fac asta:

 1. Curăță corpul: luați puțină apă de usturoi pentru a vă purifica corpul și, astfel, eliminați toxinele din corpul dumneavoastră, precum și pentru a evita retenția fluidelor.
 2. Purificați sângele: Poate că unul dintre cele mai mari beneficii ale apei de usturoi este faptul că elimină impuritățile din sânge, evitând astfel probleme în viitor.
 3. Reduceți inflamația: dacă aveți un cucui sau o parte a corpului umflată, din cauza bolii, aplicați această apă și observați ameliorarea în timp, ajută la reducerea inflamației.
 4. Elimină bacteriile: Înainte de a vă peria dinții, clătiți-vă gura cu această apă timp de aproximativ două minute pentru a elimina bacteriile și astfel periajul dinților va fi mult mai eficient.
 5. Reglează tensiunea arterială: Dacă aveți probleme cu hipertensiunea arterială sau împotriva hipotensiunii, puteți să o reglați consumând această apă în fiecare dimineață.
 6. Previne cancerul: Fara îndoiala unul dintre cele mai bune lucruri care contribuie la bunăstarea corpului este apă de usturoi care întărește sistemul imunitar pentru proprietățile sale antioxidante, care impiedica celulele de la a fi deteriorate și astfel apariția cancerului este împiedicat în corp.
 7. Promovează funcționarea florei intestinale: În cazul în care aveți probleme digestive, puteți lua această apă și veți vedea cât de repede începeți să vă simțiți mult mai bine și poți digera mai bine alimentele pe care le mananci.
 8. Lupta cu frigul: Usturoiul este un aliat împotriva frigului foarte puternic. Dacă aveți ceva răceală sau gripă, beți în fiecare dimineață această apă și în curând vă veți recupera.

Cum să faci apă de usturoi

Pregătirea acestei ape este foarte simplă. Dacă nu doriți să pierdeți apa pe care o veți folosi pentru gătit consumând-o, pur și simplu veți avea nevoie de:

 • O sticlă de apă plină
 • 6 căței de usturoi

Pur și simplu curăță coaja de usturoi și aruncă-i în apă. Puneți sticla într-un loc în casă, unde este ținut la temperatura camerei și lăsați-l să stea aproximativ 8 ore. Apoi, puteți să beți și să profitați de proprietățile nutriționale ale usturoiului.

Dacă acest articol vă interesează, cu siguranță proprietățile infuziei de usturoi sau proprietățile usturoiului se vor face de asemenea.

Foto de Fondo creado por v.ivash

Etichete:

Lasă un răspuns