Warning: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /homepages/0/d603038012/htdocs/clickandbuilds/sanatatea/wp-content/themes/blogger-base/functions.php on line 73
Beneficiile consumului de Sardine și propietăți remarcabile - Sănătatea ta
Sănătatea ta Alimentație,Beneficii,Propietăți Beneficiile consumului de Sardine și propietăți remarcabile

Beneficiile consumului de Sardine și propietăți remarcabileVom afla acum care sunt beneficiile consumului de sardine. Îți place foarte mult să mănânci sardine? Deși este un aliment suficient de sănătos, nu trebuie să abuzezi cu consumul. Cel mai bine este să le mâncăm din când în când, ca majoritatea peștilor.

Dar dacă nu le-ați încercat niciodată, trebuie să știți că acest mic aliment oferă o cantitate mare de nutrienți care beneficiază în mare măsură starea generală de sănătatea a corpului.

Proprietățile nutriționale ale sardinei

Pentru fiecare 100 de grame. de sardine care sunt asimilate, contribuie la calorii organismului. Această reprezintă puțin mai mult decât 1% pe care un adult, cu o activitate moderată, ar trebui să consume zilnic.

Minerale: este un aliment deosebit de bogat în fier și magneziu, cu un conținut ridicat de potasiu și fosfor, cu o prezență mai mică de zinc și iod.
Vitamine: La fel ca majoritatea produselor de pește, vitaminele prezente in acest aliment sunt din grupa B, cu o scurtă prezență, dar suficientă pentru organism, a vitaminelor A, D și E.
Carbohidrați: Nu conține carbohidrați.

Beneficiile consumului de Sardine

Poate consumul acestui pește să ofere vreun beneficiu pentru sănătate? Ei bine, adevărul este și mult mai mult decât îți imaginezi.

 1. Reduce nivelul de colesterol: Sunteți o persoană cu niveluri ridicate de colesterol în sânge? Mancând o mică sardină de câteva ori pe săptămână ajută foarte mult la reducerea nivelului de colesterol în sânge. De asemenea, ajută la reducerea trigliceridelor.
 2. Aceasta ajută la îmbunătățirea fluxului de sânge: Datorită conținutului ridicat de vitamine din grupa B, unul dintre beneficiile consumului de sardine este că ajută sângele să curgă mai bine prin vene si artere. Previne astfel confruntarea cu probleme de arteroesclerosis sau tromboză.
 3. Îngrijirea inimi: Deoarece sângele curge mult mai bine, și că vitaminele B ajuta la crearea de celule roșii din sânge, permițe ca inima să funcționeze corect și pentru a preveni posibilele probleme cardiovasculare.
 4. Permite regenerarea celulelor: Pentru vitamina A, pielea este regenerată atunci când se rănește și ajută să aibă grijă de alte țesuturi ale corpului.
 5. Intărește sistemul imunitar: Un consum moderat, dar recurent, acest pește poate consolida sistemul de apărare a organismului, prevenind riscul de infecții.
 6. Relaxează sistemul nervos: combinația dintre substanțele sale nutritive ajută la relaxarea sistemului nervos. Dacă sunteți deprimat sau foarte stresat, consumarea unui pește mic vă poate ajuta să vă liniștiți.
 7. Favorizează creșterea oaselor: datorită conținutului său ridicat de fosfor. Dar, de asemenea, datorită conținutului său în vitamina D, favorizează absorbția calciului. Ambele minerale sunt foarte importante pentru dezvoltarea oaselor.
 8. Aveți grijă de ficat: acest lucru se realizează deoarece consumul acestui aliment contribuie la producerea de enzime și hormoni suprarenali, astfel încât favorizează un ficat sănătos.
 9. Îmbunătățește funcționarea sistemului digestiv: dacă aveți probleme digestive, nu este nimic mai bun decât o mică sardină, astfel încât să funcționeze din nou în mod corespunzător. Chiar acum te vei simți mult mai bine.
 10. Plămânii funcționează mai bine: Fierul ajută la formarea hemoglobinei, care este responsabilă pentru transportul oxigenului din plămâni în celule.
 11. Previne anemia: conținutul ridicat de fier va ajuta la prevenirea anemiei din cauza unui deficit de fier.
 12. Controlează nivelurile tiroidiene: Datorită iodului, funcționarea tiroidei este reglementată. Aceasta la rândul ei reglează multe funcții metabolice, cum ar fi dezvoltarea corespunzătoare a fătului în timpul sarcinii.
 13. Păstrează părul sănătos: vitamina A este foarte importantă pentru a menține părul sănătos. Consumul de sardine ajută la acest lucru, păstrând rădăcinile sănătoase și favorizând creșterea acestora.
 14. Menține ochii sãnãtoși: Conținutul sãu în vitamina A nu poate fi foarte puternic, dar suficient pentru a menține ochii sãnãtoși. Dacă suferiți de o boală de ochi, administrarea acestui produs poate fi utilă.
 15. Previne cancerul: Poate într-o măsură mai mică decât alte alimente, dar conținutul său de vitamina E ajută la prevenirea pătrunderii radicalilor liberi în organism, prevenind astfel cancerul.

Sfaturi când mâncați pentru a profita de beneficiile consumului de sardine

La fel ca majoritatea peștelui albastru, sardinele conțin mercur. Nu este peștele care conține cea mai dăunătoare substanță pentru corpul nostru. Totuși se recomandă să-l mâncați doar de câteva ori pe săptămână.

Nu se recomandă pentru persoanele care suferă de hiperucemie sau guta, deoarece conțin purine, care ulterior se transformă în acid uric.

Amintiți-vă că acest aliment conține grăsime. Astfel încât un consum necontrolat de sardine poate să vă determine să vă simțiți tenul sau părul foarte gras.

Etichete:

Lasă un răspuns