Warning: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /homepages/0/d603038012/htdocs/clickandbuilds/sanatatea/wp-content/themes/blogger-base/functions.php on line 73
Beneficiile Peștelui Somon. Știi să profiți de ele? - Sănătatea ta
Sănătatea ta Alimentație,Beneficii Beneficiile Peștelui Somon. Știi să profiți de ele?

Beneficiile Peștelui Somon. Știi să profiți de ele?Beneficiile peștelui somon gătit acasă poate fi foarte benefic pentru sănătatea dumneavoastră.

Desigur, după ce am aflat mai multe despre beneficiile peștelui somon și despre propietățile sale, îl veți include bucuros în dieta zilnică.

Proprietățile nutriționale și beneficiile peștelui somon

Somonul are 179 calorii pe 100 gr. consumate, ceea ce reprezintă 1% din cantitatea de calorii zilnice pe care o persoană ar trebui să o consume.

 • Minerale: somonul este foarte bogat, în special în fosfor și potasiu, precum și are o cantitate mare de sodiu, magneziu și, în cantități mai mici, fier.
 • Vitamine:  În special, ceea ce iese în evidență din vitaminele pe care le conține acest pește sunt vitaminele A și D. De asemenea, conține o cantitate mare de vitamine B, în special vitamina B3.
 • Carbohidrați:  este o hrană foarte slabă în carbohidrați, deci este perfect pentru sănătate.

Beneficiile peștelui somon

 1. Bun pentru inimă:  Dacă includem somonul de cel puțin două sau trei ori pe săptămână, ajută foarte mult la menținerea sănătății inimii, datorită conținutului de omega-3, controlând tensiunea arterială. Datorită faptului că împiedică întărirea arterelor, previne posibilele atacuri ale inimii.
 2. Ajută la o circulație mai bună a sângelui:  pentru a evita formarea cheagurilor în sângele dvs. este important, pentru că altfel sângele nu va ajunge bine în diferite părți ale corpului. Prin urmare, omega-3 din acest aliment ajută fluxul sanguin mult mai bine prin venele tale, în special prin vitamina B.
 3. Elimină dureri articulare:  Consumul de somon ajuta la reducerea durerii articulare, chiar eliminand-o cu totul. Acest lucru se datorează faptului că ajută la regenerarea țesutului în cartilagiu, reducând inflamația în zona afectată.
 4. Poate ajuta la combaterea durerilor prin inflamații:  dacă o parte a corpului a fost inflamată de o cădere, de o lovitură sau de orice alt motiv, este bine să mănânci pește, deoarece ajută la reducerea inflamațiilor din organism.
 5. Previne problemele cognitive:  Din nou, omega-3 joacă un rol foarte important. Sa demonstrat că consumul de pește este un instrument puternic pentru a preveni apariția bolilor Alzheimer și a altor probleme cognitive.
 6. Îmbunătățește dispoziția:  unele studii au arătat că consumul frecvent de somon ajută la prevenirea episoadelor de depresie. În plus, la tineri sa dovedit că ajută la reducerea temperamentului rău și la mărirea dispoziției pozitive.
 7. Bun pentru ochi:  Proprietățile nutriționale diferite ale somonului îl fac un instrument perfect pentru a evita unele probleme oculare, cum ar fi sindromul ochiului uscat sau degenerarea maculară.
 8. Lupta împotriva cancerului:  dacă mâncați somon într-un mod sănătos, acesta poate fi un instrument excelent de combatere a cancerului datorită proprietăților antioxidante fantastice, ceea ce îl face un instrument foarte bun pentru combaterea acestei boli periculoase.
 9. Îmbunătățește capacitatea de memorare:  conținutul ridicat de fosfor îl face o sursă bună de nutrienți pentru creier, ceea ce te ajută să fi foarte activ, fapt care sporește capacitatea de memorare și concentrare.
 10. Îmbunătățește sănătatea oaselor:  conținutul său ridicat de fosfor, împreună cu conținutul scăzut de fier, îl face un aliat bun pentru a ajuta oasele să fie sănătoase și puternice.
 11. Ajută la funcționarea corectă a sistemului digestiv:  Când aveți probleme intestinale, nu este nimic mai bun decât un somon bun care să îi ajute să dispară, deoarece este un aliment foarte moale și va ajuta repede sistemul digestiv să revină la lucru în mod corespunzător.

Feriți-vă de consumul abuziv de somon dacă vreți să profitați de beneficiile pestelui somon

Somonul este foarte bun pentru sănătatea dvs., așa cum ați văzut deja pentru proprietățile și beneficiile sale, dar nu este bine să îl consumați într-un mod necontrolat.

 • Ca pește albastru, somonul este bogat în purine. Când este consumat, acesta devine acid uric, care, fiind foarte prezent în organism, poate duce la producerea de gută. Prin urmare, este recomandabil să mâncați somon de cel mult trei ori pe săptămână. Cel mult, în cazul în care vă place acest produs, de patru ori.
 • Dacă aveți de gând să cumperați pește, întotdeauna să fie proaspăt. Nu vă bazați pe peștii ambalați, deoarece au fost tratați cu multe substanțe chimice pentru a dura mult mai mult decât produsele proaspete.
 • În timpul gătitului, va fi întotdeauna mai bine să-l preparați la grătar, cu puțin ulei, decât într-o tigaie.
Etichete:

Lasă un răspuns