Warning: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /homepages/0/d603038012/htdocs/clickandbuilds/sanatatea/wp-content/themes/blogger-base/functions.php on line 73
Brusturele și beneficiile lui. Propietăți nutriționale. - Sănătatea ta
Sănătatea ta Alimentație,Beneficii,Plante medicinale Brusturele și beneficiile lui. Propietăți nutriționale.

Brusturele și beneficiile lui. Propietăți nutriționale.O plantă originară din Europa și din Asia, brusturele și beneficiile lui au fost întotdeauna utilizate pe scară largă pentru medicina naturală pentru a trata anumite disconforturi sau afecțiuni și este utilizată pe scară largă și pentru tulburări ale pielii.

Nu este genul de plantă pe care să o aveți de obicei prin casă, dar, după ce aflați mai multe despre brusture și beneficiile lui, veți dori să puteți extrage propietățile sale nutriționale și vă întrebați cât de bine ar fi să aveți câțiva acasă.

Brusturele ți beneficiile lui nutriționale

Este o plantă foarte scăzută în calorii, doar 23 de calorii pe 100 gr, ceea ce reprezintă 1% din cantitatea zilnică recomandată pentru o persoană adultă care face oarecare activitate fizică.

 • Vitamine: conține în special vitamina E, deși există și o prezență destul de mare de vitamina C.
 • Minerale: Printre proprietățile nutritive ale brusturelui se numără prezența fierului, a manganului și a magneziului, cu cantități mai scăzute de zinc, calciu, seleniu și fosfor.
 • Carbohidrați: este foarte scăzut în carbohidrați, brusturele conține în cea mai mare parte fibre și zaharuri.

Indiferent dacă decideți să o consumați sau să îl utilizați în formă de ceai, corpul tău va profita la maximum de avantajele brusturelui.

Beneficiile utilizării brusturelui

 1. Îngrijire a pielii: Consumul de brusture ajută la tratarea problemelor cum ar fi eczeme, psoriazis sau acnee … este foarte bun pentru piele.
 2. Încetinește procesul de îmbătrânire: Studiile au arătat ca utilizarea sa pe piele ajuta la încetinirea procesului de îmbătrânire a pielii, și astfel apariția ridurilor, mai lent.
 3. Desinflamează: Dacă aveți orice zonă inflamată pe corpul dumneavoastră, puteți aplica o infuzie preparată cu aceasta plantă direct pe zona afectată și proprietățile sale anti-inflamatorii ajuta la reducerea inflamației.
 4. Elimină radicali liberi: Datorită conținutului ridicat de vitamina E, un mare beneficiu al brusturelui este că acesta ajută la eliminarea radicalilor liberi, care ajuta la prevenirea cancerului.
 5. Întărește apărările: deși conținutul său în vitamina C nu este foarte ridicat, acesta ajută la întărirea apărării și astfel împiedică apariția celulelor canceroase și blochează atacurile de viruși.
 6. Ajutor în îngrijirea părului: Multe uleiuri sunt preparate cu această plantă care sunt folosite pentru a ajută la terapii contra pierderii capilare, precum și pentru a elimina mătreața și a reduce mâncărimile.
 7. Reduce nivelul de zahăr: este o plantă care ajută la purificarea organismului, iar printre beneficiile sale este expulzarea cantităților excesive de zahăr de care organismul nostru nu le are nevoie.

Brusturele și beneficiile lui și cum să facem o infuzie cu brusture și beneficiile lui.

Efectuarea unei infuzii de brusture este extrem de simplă, veți avea nevoie doar de:

 • 30 gr. de frunze de brusture
 • 2 litri de apă

Trebuie doar să fierbeți apa și când începe să facă bolboroci, puneți brusturele, opriți focul și puneți capac. Lăsați-o să stea 10 minute, mai mult sau mai puțin și beți două cești pe zi, una dimineața și una după-amiaza.

Pentru a profita de brusture și beneficiile lui nutritive, puteți să îl consumați ca o infuzie sau să îl folosiți pentru a mânca, de fapt, în Japonia acesta este modul în care această plantă este consumată.

Etichete:

Lasă un răspuns