Warning: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /homepages/0/d603038012/htdocs/clickandbuilds/sanatatea/wp-content/themes/blogger-base/functions.php on line 73
Castane comestibile. Propietăți și avantaje principale - Sănătatea ta
Sănătatea ta Alimentație,Beneficii,Propietăți Castane comestibile. Propietăți și avantaje principale

Castane comestibile. Propietăți și avantaje principaleMie imi place să mănânc castane comestibile mai ales iarna când le pot face la foc intens. Au un gust foarte delicios care umple tot cerul gurii… Mmmm… deja salivez.

Ca toate fructele seci, consumul castanelor aduce multe beneficii organismului, care pot fi foarte utile pentru a vă menține corpul sănătos.

Dacă aveți ocazia, mâncați-le ori de câte ori puteți!

Castane comestibile. Proprietăți nutriționale

Castanele conțin 197 calorii pe 100 gr. care sunt consumate. Aceasta reprezintă aproximativ 1% din suma necesară pentru consumul zilnicpentru o persoană adultă.

 • Minerale: Printre mineralele care fac parte din proprietățile nutriționale ale castanelor se numără în special potasiu, magneziu și fosfor. În cantitate mai mică conține calciu, fier și sodiu.
 • Vitamine: Castan este deosebit de bogat in vitamina A, dar conține , de asemenea , mai multe vitamine B , cum ar fi B1, B2, B3 și B6 și, de asemenea, o cantitate interesantă de vitamina C
 • Carbohidrați: Este un fruct uscat care conține suficientă fibră, precum și 44 gr. din carbohidrații la 100 de persoane consumate, astfel că aduce multă energie organismului.

Beneficiile consumului de castane comestibile

 1. Stabilizează schimbările de stare de spirit: Sa demonstrat că dacă se consumă castane asiduu este foarte bun pentru a controla starea de spirit schimbătoare. În situații în care unul este supărat sau se simte foarte trist, deoarece potasiul și sodiul din conținut eliberează substanțe în organism, care ajută să obțină o stare mult mai bună.
 2. Favorizează fluxul de sânge: Poate că una dintre cele mai importante beneficii adus de castane comestibile este că favorizează circulația sângelui prin vene. Datorită creșterii celulelor roșii din sânge, care ajută circulația sa către la inimă.
 3. Păstrează inima sănătoasă: deoarece sângele curge mult mai bine prin vene, nu există blocaj în corp care să împiedice fluxul sângelui, ceea ce ajută inima să rămână sănătoasă.
 4. Intărește organismul e de apărare: Conținutul său de vitaminas del grupo C, le face ideale pentru creșterea sistemului de apărare a corpului, prevenind pătrunderea bacteriilor în organism.
 5. Igienizeaza celulele: Pe o parte, datorită conținutului de vitamina A și de apă (deoarece aceste castane comestibile conțin multă apă, care hidrateaza celulele. In plus, vitamina C dezinfectează și previne apariția celulelor daunatoare.
 6. Favorizează creșterea părului: vitamina A este esențială pentru părul sănătos. Lipsa acestei vitamine face rădăcinile să moară și părul să cadă mult mai ușor. Consumarea alimentelor bogate în vitamina A, cum ar fi castanele, poate întări rădăcinile părului și îl face mult mai puternic și mai rezistent.
 7. Previne bolile oculare: Vitamina A joacă un rol foarte important în îngrijirea ochilor. Prin consumarea unui aliment atât de bogat în această vitamină ajută la prevenirea bolilor de ochi, cum ar fi castanele.
  Previne anemia: Conținutul de fier nu este foarte ridicat, dar poate fi suficient pentru a preveni anemia.
 8. Intareste structura osoasă: fosfor, impreuna cu calciu, ajută la structura osoasă a corpului nostru ca acesta să fie mai puternic și mai sănătos. În timpul în care persoană este în convalescență după o ruptură este bine să consume castane comestibile pentru a accelera procesul de recuperare.
 9. Îmbunătățește capacitatea de memorare: consumarea de castane în timpul școlii sau atunci când trebuie să vă concentrați asupra unei anumite sarcini este foarte bună, deoarece fosforul hrănește creierul și este mai treaz.

Proprietățile nutritive ce se pot regăsi în Gutui

Poate că fructa ta preferată este una de gutui sau doar o mănânci din când în când. Și fără a ști că profitați de avantajele incredibile ale gutuiței datorită proprietăților nutriționale.

Desigur, după ce ați aflat mai multe despre substanțele nutritive pe care le conține, veți ajunge să deveniți iubitorul acestui fruct și doriți să îl consumați ori de câte ori puteți.

Proprietățile nutritive ale unei gutui

O fructă de Gutui conține 57 de calorii pe 100 gr. care sunt consumate, ceea ce reprezintă mai puțin de 1% din suma recomandată pentru un adult care practică o activitate moderată.

 • Minerale: Printre proprietățile unei gutui, care este foarte bogată în minerale, cum ar fi potasiu în special, mai puțin prezentă, dar suficient pentru ca tot corpul tău să o poată profita. Sodium, fósforo, calciu și fier sunt alte benefici pe care le conține gutuița.
 • Vitamine: Este o hrană special bogată în vitamina C, cu o scurtă prezență a diferitelor vitamine din grupa B, precum și a vitaminei A.
 • Carbohidrați: este bogat în carbohidrați și, de asemenea, foarte bogat în fibre, care ajută foarte mult sistemul digestiv.

Avantajele consumului de gutui

 1. flori de gutui japoneze

  flori de gutui japoneze

  Menține pielea sănătoasă: combinația dintre vitamina C și A ajută pielea să fie sănătoasă. Pe de o parte, vitamina A hidratează celulele corpului, în timp ce vitamina C le protejează. Acest lucru ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire.

 2. Regleaza flora intestinală: Deoarece este un aliment bogat în fibre ajută sistemul digestiv să funcționeze corect. Perfect pentru cazul în care suferiți de constipație sau indigestie. Nu este recomandabil să consumații atunci când suferiți de diaree.
 3. Perfect pentru etapele de recuperare: Dacă sunteți în convalescență după o intervenție chirurgicală sau un prejudiciu gutuia este perfectă. Diferitele sale elemente nutritive ajuta ca procesul de recuperaresă fie mai rapid.
 4. Ajută la lupta împotriva anemiei: Poate că una dintre cele mai bune beneficii ale unei gutui este că este un aliment perfect pentru a lupta împotriva anemiei. Consumul său frecvent ajută la prevenirea acesteia.
 5. Elimină acidul uric: Acest lucru se datorează faptului că conține acid malic organic, care are putere de dezinfectare în corpul nostru și permite acidul uric să fie expulzat din organism.
 6. Facilitează expectorația: Este un aliat puternic pentru cei care de multe ori sufera de atacuri de astm și bronșită, deoarece acestea pot respira mult mai bine.
 7. Ideal când se produce pierderea poftei de mâncare: Dacă suferiți de pierderea poftei de mâncare și nu există nimic care doriți să mâncați, mâncați o gutuie. Cu toate că nu simți că ai poftă de mâncare, ea ajută la stimularea acesteia.
 8. Forțează voma: Dacă observați vă simțiți rău și vreți cu adevărat să vomitați, dar nu puteți, atunci gutuia este ideală, deoarece stimulează ficatul, ceea ce ajută la forțarea vomei.
  Relaxează sistemul nervos: conținutul ridicat de potasiu face ca frucyul de gutui să fie foarte benefic pentru sistemul nervos. Mâncați una atunci când sunteți nervos, deprimat sau supărat vă ajută să vă liniștiți nervii.
 9. Favorizează dezvoltarea musculară: Fie că este în timpul fazei de creștere a celor mai mici, ca și în cazul sportivilor, gutuile sunt esențiale pentru a favoriza dezvoltarea corectă a mușchilor.
 10. Controlează tensiunea arterială: Potasiul joacă un rol important, deoarece contribuie la evitarea hipertensiunii și a hipotensiunii, menținând în permanență presiunea arterială regulată.
 11. Oferă energie: pentru persoanele care joacă sport, sunt elevi sau necesită o forță fizică puternică pentru o zi grea, gutuița este ideală pentru a primi energia de care au nevoie atât de mult.

Proprietățile sale numai în fructe consumată ca atare

Deși este adevărat că din acest fruct se poate prepara u dulceață delicioasă cu care vă puteți linge degetele, nu trebuie să se confunde proprietățile fructului cu desert rezultant din abilități culinare, deoarece acestea nu oferă aceeași cantitate de nutrienți nici aceleași beneficii pentru organismul dumneavoastră.

Dacă doriți să vă bucurați de proprietățile nutritive ale gutuitei, va trebui să o consumați mereu în formă de fructe, astfel încât substanțele nutritive să pătrundă bine în corpul dumneavoastră și să vă ajute organismul să fie mai sănătos.

Important atunci când vine vorba de consumul de castane comestibile

Castanele pot fi consumate crude fără nici o problemă, deși este mult mai bine să le consumați atunci când sunt bine gătite, deoarece se evidă anumiți carbohidrați. Prăjirea acestora nu elimină proprietățile nutriționale, atâta timp cât acestea au fost doar trecute prin foc suficient pentru a fi de culoare maro auriu. Arderea lor prea mult ar strica toate substanțele nutritive.

Castane ca remedii naturale

În lumea remediilor naturale, castanele sunt utilizate pe scară largă, în special atunci când se ocupă de boli, cum ar fi:

 • Hemoroizi: castanele sunt gătite timp de aproximativ 10 minute și preparatul este lăsat să se liniștească. Aplicați cu ajutorul unui tifon sau un prosop câteva minute pentru hemoroizi. Această aplicare va ajuta la ameliorarea durerii.
 • Dureri de spate: Încălziți niște castane și puneți-le într-o cârpă sau o pernă. Le pui pe spate și asta te va ajuta mult pentru a reduce durerea puternică de spate pe care o simți.
 • Sperie păianjenii: Unii spun că zdrobirea castanelor și punerea lor în zonele în care de obicei se mișcă păianjenii ajută foarte mult să sperie aceste vietăți.
Etichete:

Lasă un răspuns