Warning: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /homepages/0/d603038012/htdocs/clickandbuilds/sanatatea/wp-content/themes/blogger-base/functions.php on line 73
Ce ar trebui să eviți să mănânci în timpul verii? - Sănătatea ta
Sănătatea ta Alimentație Ce ar trebui să eviți să mănânci în timpul verii?

Ce ar trebui să eviți să mănânci în timpul verii?Vara a sosit și cu ea perioada de vacanță! Unul dintre momentele cele mai anticipate ale anului pentru a merge la plajă și să vă bucurați de o vacanță bine meritată. Cu toate acestea, este, de asemenea, una din perioadele în care unul mai neglijează organismul său. Da, mult mai mult decât la petreceri precum Crăciunul.

Trebuie să fii atent ce mănânci

Snacks-uri glazurate, bauturi răcoritoare, bere, pâine … sunt unele dintre alimentele care confirmă o lungă listă de ceea ce se consumă în timpul verii și sunt calificate de către Institutul European de tratament medical de obezitate (IMEO) ca alimente ODC (obezitate, diabet și colesterol).

Desigur, nu este nimic mai bun în vara decât faptul de a sta pe terasa unui bar și a bea o bere în timp ce se bucură de o bună conversație cu prietenii, împreună cu o gustărică bună. Dar este cu adevărat necesar să abuzezi? În timpul verii, obiceiurile alimentare bune sunt pierdute, și că se resimte corpul, reducerea de apărare a organismului, creșterea problemelor digestive și aportează organismului cantități ridicate de calorii care nu sunt necesare.

oameni la terasa vara

Deci, ce poate face o persoană în timpul verii pentru a evita probleme?

  • Activitate fizică zilnică: Să alergăm pe stradă cu căldura pe care o face? Să cheltuiți bani într-o sală de gimnastică? În timpul verii nu există nici o scuză pentru a nu face sport, este suficient să mergeți la plajă sau la piscină timp de cel puțin o jumătate de oră sau să jucați volei sau cu paletele. Un pic de activitate fizică zilnică și puteți să vă mențineți în formă.
  • Trageți pui de somn?: Mulți sunt reticenți în a avea un pui de somn, pentru că poate schimba orele de somn. Dar dacă ați făcut o mulțime de exerciții dimineața, nu vă poate veți bine un pic de odihnă după amiază?
  • La revedere la alcool: Chiar crezi că nimic nu este mai bine decât o bere bună rece în timpul verii? Ei bine, nu este atât de bună. Este adevărat că berea are multe proprietăți nutritive foarte bune pentru organism, dar băutura care trebuie consumată mai mult în timpul verii este apa, deoarece cantitatea zilnică a acestui lichid nu trebuie să fie mai mică de 2,5 litri.
  • Aveți de gând să gustați între mese?: Uitați de ciocolată între mese. Dacă vă aflați pe plajă, nu există ispită mai mare decât să vă duceți la un bar de plajă pentru a cere ceva. Dar dacă doriți să evitați aceste gustări, luați niște gustări de acasă, ceea ce vă face să uitați să vă faceți griji. De exemplu, puteți lua un sandwich de legume însoțit de un iaurt care vă va ajuta să creșteți puterea sistemului imunitar și să aveții energie.
  • Aveți grijă cu înghețată: înghețata, principalul aliat al fiecărei persoane în timpul verii, nu? Și, de asemenea, una dintre principalele cauze ale obezității în timpul acestor luni de concediu. Este bine să aveți o înghețată de câteva ori pe săptămână, dar trebuie să evitați să întreceți măsura, mai ales cu înghețata de ciocolată. Cel mai bine este să luați o înghețată care nu are zahăr și care este naturală.

Lasă un răspuns