Warning: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /homepages/0/d603038012/htdocs/clickandbuilds/sanatatea/wp-content/themes/blogger-base/functions.php on line 73
Ciuperci de pădure Proprietăți și beneficii ale acestora - Sănătatea ta
Sănătatea ta Alimentație,Beneficii,Propietăți Ciuperci de pădure Proprietăți și beneficii ale acestora

Ciuperci de pădure Proprietăți și beneficii ale acestoraCine nu a ieșit într-o să caute ciuperci de pădure pentru a face un fel de mâncare bună? Sigur că le-ați mâncat de multe ori, dar într-adevăr nu știți cât de mult vă pot ajuta corpul.

Și că ciupercile de pădure se dovedesc a fi o hrană încărcată cu nutrienți, care oferă multe beneficii organismului dvs., fiind unul dintre cele mai sănătoase alimente pe care le puteți mânca.

Proprietățile nutriționale ale ciupercilor

Valoarea nutritivă a unei ciuperci de pădure variază de la una la alta, dar caloriile sale tind să oscileze între 20 și 100 gr. care sunt consumate, ceea ce reprezintă mai puțin de 1% recomandat pentru o persoană care face zilnic activitate fizică moderată.

 • Minerale: In principal sunt bogate în potasiu, sodiu și fier, cu un conținut ridicat de asemenea, dar la o măsură mai mică, zinc, iod, bor și calciu.
 • Vitamine: Ciupercile de pădure sunt bogate în vitaminele B, în special B3 și B9. În funcție de tipul de ciupercă, ele sunt, de obicei, bogate în vitamina E, A și D
 • Carbohidrații: Ciupercile de pădure sunt o hrană foarte slabă în carbohidrați, dar foarte bogate în fibre.
  Ceea ce caracterizează cel mai mult ciupercile este conținutul ridicat de apă, deoarece 95% din compoziția lor este apă.

Beneficiile ciupercilor de pădure

Puteți beneficia de consumarea acestui produs? Ei bine, mult mai mult decât vă imaginați:

 1. Hidratează organismul: Nu este nimic mai bun decât să le mănânci după o zi grea de exercițiu, deoarece este un aliment compus în principal din apă și hidratează corpul aproape la fel de mult ca trei pahare de apă.
 2. Curăță pielea: conținutul său în vitaminele din grupa B și A ajută pielea să fie sănătoasă. Acest lucru este realizat și datorită apei pe care o conține, care este trimisă celulelor astfel încât acestea să fie întotdeauna sănătoase și să conțină cantitatea potrivită de apă.
 3. Păstrează sistemul nervos sănătos: acest lucru este realizat datorită conținutului său de potasiu și sodiu, care ajută sistemul nervos să fie relaxat și sănătos în orice moment.
 4. Ajutor în creșterea copiilor: diferitele substanțe nutritive pe care le conține ciuperca îl fac o mâncare foarte bună pentru cei mici. De exemplu, calciul promovează dezvoltarea oaselor și potasiul ajută la dezvoltarea corectă a sistemului muscular.
 5. Ajută sistemul digestiv: conținutul ridicat de fibre face ca acest aliment să fie un aliat puternic al sistemului digestiv, deoarece îi ajută să funcționeze corect. Este ideal să le consumați dagă suferiți de indigestie, balonare sau constipație. Nu este foarte recomandat pentru cei care suferă de constipație.
 6. Previne bolile cardiovasculare: datorită conținutului ridicat de vitamine B, mâncarea de ciuperci de pădure păstrează frecvent inima sănătoasă. Arterele și venele permit circulația corectă a sângelui, formând celulele roșii din sânge și împiedicând formarea de cheaguri. În plus, menține tensiunea arterială în măsura sa adecvată, astfel încât să nu sufere de hipertensiune sau hipotensiune.
 7. Elimină toxinele: conținutul său în vitamina E ajută organismul să elimine toxinele din organism care sunt expulzate cu urină.
 8. Poate ajuta la prevenirea cancerului: S-a demonstrat că consumarea de ciuperci, ocazional, este o măsură bună pentru a preveni cancerul. Datorită eliminării radicalilor liberi, cu vitamina E, această boală poate fi evitată.
 9. Sănătate a oaselor: Consumul de ciuperci sălbatice menține oasele și dinți sănătoși, datorită conținutului său ridicat de calciu. Mai mult decât atât, mai multe dintre substanțele nutritive din acest aliment permite absorbira ma bine de calciu în alte alimente.
[insert_posts query_type=”posts” posts=”1136″ num=”1″ display_style=”list-small”]

Sfaturi când mănânci ciuperci de pădure

Dacă ați colectat de la câmp ciuperci sau din pădure, înainte de a te gândi la pregătirea unui fel de mâncare cu ele trebuie verificat că nu sunt toxice sau otrăvitoare. Unele ciuperci de pădure sunt mortale.
Nu cumpărați niciodată ciuperci înghețate, deoarece cristalele de gheață pe care le conțin nu numai că distrug aroma, ci și au distrus majoritatea substanțelor nutritive pe care le conțin. Dacă cumpărați ciuperci, este mai bine să fie proaspete.
Când le gătiți, nu folosiți cantități excesive de ulei, doar cantitatea suficientă pentru a le face un fel de mâncare mult mai sănătos.
Nu este recomandabil să consumați o cantitate excesivă de ciuperci de pădure, oricât de bune ar fi acestea, din cauza cantității mari de fibre pe care le conțin, acest lucru ar putea duce la provocarea unei diarii puternice.

Etichete:

Lasă un răspuns