Warning: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /homepages/0/d603038012/htdocs/clickandbuilds/sanatatea/wp-content/themes/blogger-base/functions.php on line 73
30 conservanți care trebuie evitați (recomandare OMS) - Sănătatea ta
Sănătatea ta Alimentație,Blog 30 conservanți care trebuie evitați (recomandare OMS)

30 conservanți care trebuie evitați (recomandare OMS)De ce vorbim despre conservanți care trebuie evitați astăzi? Pentru a vă asigura că un aliment poate dura cât mai mult posibil, nu este surprinzător faptul că producătorii adaugă conservanți produselor lor. Cu toate acestea, unele nu sunt deloc dăunătoare.

Prin urmare, Organizația Mondială a Sănătății, OMS, a publicat o listă de conservanți care ar trebui evitați.

Lista de conservanți care trebuie evitați după cum recomandă OMS

 1. Acid benzoic: Este o substanță străină organismului uman care este folosită pentru fructe de mare și caviar. Acumularea acestuia în organism poate produce astm și urticarie dacă este administrat în același timp cu un colorant. De asemenea, poate provoca cancer.
 2. Acid boric: Potrivit OMS, este inacceptabil ca acesta să fie utilizat ca un conservant și aditiv alimentar. Este interzisă de CEE și este utilizată în pește și caviar. Consumul său determină ionii borici să se opună sintezei glutaminei din creier.
 3. Acid Fornico: Acesta este foarte periculos dacă este luat în doze mari, deoarece aceasta poate produce o blocare de enzime feruginoase, deci este interzis în mai multe țări.
 4. Dioxid de sulf: Se folosește pentru conservarea berii, vinurilor și sucurilor de fructe. Este foarte periculos, deoarece inactivează vitamina B1 și poate provoca deficiență de vitamine, dureri de cap și vărsături.
 5. Benzoat de calciu: Utilizarea sa în același timp cu coloranții este foarte periculoasă. Poate provoca cancer, sechele epileptice și alergii. Este utilizat pe scară largă în fructe de mare și caviar.
 6. Benzoat de potasiu: La fel ca cel precedent, este utilizat pentru conservarea fructelor de mare și a caviarului. Consumul acestuia poate cauza cancer, alergii și probleme toxicologice. A fost inclus astfel în lista cu conservanți care trebuie evitați
 7. Bisulfit de calciu: Cauzează o scurgere severă a tractului gastro-intestinal, eliminând complet vitaminele organismului.
 8. Bisulfit de sodiu: Un conservant care distruge complet vitamina B1 în organismul nostru. Pe lângă faptul că ne împiedică să absorbim restul de vitamine în corpul nostru.
 9. Derivat de sodiu al acidului etilic al acidului p-hidroxibenzoic: O altă substanță foarte periculoasă care nu este interzisă. Dacă este consumată de copii, ea le poate reduce creșterea. Aceasta provoacă simptome severe de otrăvire, astm bronșic și poate duce la producerea de cancer.
 10. Difenil:  Este un conservant care pătrunde în fructe și, chiar dacă se spală foarte mult, este imposibil de eliminat. Acționează ca un antifungic și produce iritații în ochi și nas. Nu ar trebui să fie consumat de bolnavi sau de copii.
 11. Calciu disulfat: Folosit pentru bere, vinuri și sucuri de fructe, este un conservant foarte periculos pentru astmatici. De asemenea, provoacă iritații severe în tractul digestiv.
 12. Disulfit de potasiu: Nu amestecați cu coloranți. Este foarte periculos, deci trebuie să evitați să beți orice băutură care îl conține.
 13. Disulfit de sodiu: Un alt conservant utilizat pentru bere, vin și sucuri de fructe. Este foarte periculos pentru că face ca organismul nostru să nu asimileze bine vitaminele din alimente.
 14. Formiat de sodiu: Are același efect asupra corpului ca și acidul formic.
 15. Propyl GelateUn antioxidant de origine chimică a cărui efecte sunt încă necunoscute. Este recomandabil să nu consumați alimente care îlconțin și, mai presus de toate, să nu îl consume copiii.
 16. Hexametilenă Tetramină: Se folosește pentru conservarea brânzeturilor de pește, a caviarului și a prozolonei. Consumul acestuia poate provoca mutații genetice, cancer și tulburări intestinale. A fost interzis în Franța în 1972.
 17. Nitrat de potasiu: Are același efect asupra corpului ca și nitritul de potasiu.
 18. Nitrat de sodiu: Folosit pentru a face mezelurile să dureze mai mult timp, cauzând accidente vasculare și cancer de stomac.
 19. Nitrit de potasiu: Se găsește în cârnați, pentru a-și îmbunătăți conservarea. Distruge celulele roșii din sânge și poate provoca cancer.
 20. Nitrit de sodiu: Un alt conservant pentru mezeluri, care poate provoca accidente vasculare în timp ce distruge celulele roșii din sânge.
 21. O-fenifenolat: Un alt conservant foarte periculos folosit pe scară largă în fructe, în special citrice și banane. Cauzează afecțiuni ale rinichilor și ficatului.
 22. O-fenilfenol: Un conservant pentru fructele a cărui eliminare este imposibilă. Produce iritatii in ochi si nas. Utilizată în special în citrice, cum ar fi nanraja sau lamaia și bananele.
 23. P-hidroxibenzoat de etil: Consumul său poate duce la apariția unor simptome grave de intoxicare, alergii și atacuri de astm. Nu este interzis ca conservant.
 24. P-hidroxibenzoat de metil: O altă substanță străină organismului uman. Aceasta poate duce la provocarea atacurilor de cancer și a astmului și urticarie dacă este amestecată în același timp cu coloranți.
 25. P-hidroxibenzoat de propil: O substanță străină organismului uman. De asemenea, folosit pentru a păstra fructe de mare și caviar bine conservate. Cauzează intoxicație, alergii, astm și posibilități severe de cancer. A fost testat la șobolani și a redus creșterea acestora.
 26. Menthil p-hidroxibenzoat de sodiu: Un conservant care este utilizat pentru conservarea fructelor de mare și a caviarului. Poate produce lipsa creșterii la copii, crizele epileptice și riscurile mari de cancer.
 27. Sulfat de sodiu: Utilizarea acestuia provoacă iritarea tractului digestiv, care se poate termina în vărsături necontrolate. În plus, poate produce deficit de vitamine, care este lipsa de vitamine în organism. Este clar că face parte din acei conservanți care trebuie evitați.
 28. Sulfit de calciu: Are aceleași efecte în organism ca și disulfatul de calciu, numai în acest caz nu afectează astmatici atât de sever.
 29. Tetraborat de sodiu: Ca și acidul boric, provoacă leziuni grave organismului și este interzis de CEE. Monitorizați peștele și caviarul ca să nu conțină acest conservant.
 30. Thiabendazol: Afectează sever organismul provocând afecțiuni renale și hepatice, putând produce iritații la nivelul ochilor și nasului.
Etichete:

Lasă un răspuns