Warning: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /homepages/0/d603038012/htdocs/clickandbuilds/sanatatea/wp-content/themes/blogger-base/functions.php on line 73
Cum să bem mai multă apă. Sfaturi și trucuri practice. - Sănătatea ta
Sănătatea ta Dietă și Nutriție Cum să bem mai multă apă. Sfaturi și trucuri practice.

Cum să bem mai multă apă. Sfaturi și trucuri practice.De ce avem nevoie de apă?

De ce vrem știm cum să bem mai multă apă? Apa este viața lichidă, fără ea nu am exista, așa de simplu. Într-un corp sănătos de dimensiuni medii apa este în jur de 57% (40 de litri la o persoană de 70 kg) a masei corporale este compusă din apă. Fie că apa este utilizată pentru a compensa volumul în plasmă (sânge) sau o parte a structurii celulare a corpului încă joacă un rol vital în a ne tine in viața.

Când nu bem suficienta apa vom începe sa experimentăm simptome de deshidratare, care includ următoarele:

 • Gură uscată
 • Dureri de cap
 • Constipație
 • Ameţeală
 • Urină închisă la culoare
 • Oboseală

Nu vreau să vă faceți griji sau să sune dramatic. ar dacă nu suntem în măsură să aprovizionăm corpul cu apă finalul nefericit va fi moartea după aproximativ 3 zile, în funcție de circumstanțe. Corpul tău va spune în curând că este îi este sete și că este deshidratat astfel încât asigurați-vă să îi acordați atenție.

Culoarea urinei pentru a indica nivelul de hidratare

Culoarea urinei pentru a indica nivelul de hidratare

Cât de multă apă este suficient?

O persoana de dimensiune medie ar trebui să bea aproximativ 1,5 – 2 litri de apa in fiecare zi. Poate fluctua în funcție de situație. De exemplu, dacă sunteți gravidă, faceți mult exercițiu, trăiți într-un climat cald sau cei care sunt obezi, atunci va trebui să bea mai mult. Dacă sunteți minionă, atunci va trebui să beți mai puțin, ceva aproape de 1,5 litri.

Un test bun pentru a verifica nivelul de hidratare este de a verifica culoarea urinei. Aflăm astfel cum să bem mai multă apă. Dacă este de culoare închisă, atunci sunteți deshidratat și ar trebui să beți niște apă imediat. În cazul în care urina este limpede sau galben pal, atunci corpul este hidratat suficient și ar trebui să continue să bea apă la rata curentă. Ceva mai întunecat decât limpede sau de culoare galben deschis. Va trebui să crească aportul de lichide. Cu  timpul, veți putea știi care este culoare potrivita pentru dvs. Pentru ca un toate persoanele sunt la fel.

Acum, că ați înțeles cum să bem mai multă apă, aș dori să împărtășesc cu voi câteva sfaturi pe care le folosesc, în scopul de a obține mai multă apă în rutina mea de zi cu zi.

Cum să bem mai multă apă și 7 sfaturi despre cum să măriți consumul de lichide

apa cu savoare de castravete și lămâie

apa cu savoare de castravete și lămâie

Știm cu toții că viața noastră este foarte agitată, dar elementul numărul unu pe lista de prioritate ar trebui să fie sănătatea. Cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru corpul tău este să îi dai apă, de preferință, filtrată. Aceste sfaturi vă va învăța cum să se strecoare mai multă apă în rutina de zi cu zi fără să pară prea mult o corvoada.

 1. Primul lucru dimineața la trezire, beți un pahar de apă. Eu umplu de apă filtrul meu noaptea înainte de culcare si îl pun în frigider. Dimineața doar îmi torn un pahar și sunt instantaneu relaxat.
 2. Ia o sticlă de apă cu tine peste tot. Veți găsi că cele mai multe locuri au apă gratis, cel mai probabil într-un răcitor. De îndată ce sticla este goală umple din nou continuă să sorbi pe tot parcursul zilei. Am o sticla de apa de mare, care are orele zilei pe ea așa mi se pare foarte ușor să beau apă pe tot parcursul zilei și să văd dacă am rămas în urmă.
  sticlă pentru a bea apă care are marcate orele zilei pe ea pentru a ne ajuta sa bem apă pe parcursul zilei și să nu uitam

  sticlă pentru a bea apă care are marcate orele zilei pe ea pentru a ne ajuta sa bem apă pe parcursul zilei și să nu uitam.

  Aceasta este sticla de apă pe care o folosesc zi cu zi la locul de muncă. Din moment ziua de lucru poate deveni agitată. Cu această sticlă de apă, știu că trebuie doar să o umplu de două ori în timpul zilei de lucru pentru a asigura suficientă apă.[/wc_box]

 3. Îmbunătățește aspectul. Dacă găsiți plictisitor apa plată (să o spunem pe față, așa este). Atunci puteți face gustul mai interesant prin adăugarea unei lămâi stoarse sau, poate , o felie de castravete, și gheață pentru un gust diferit. Eu personal prefer apă rece așa cum este.
 4. Alarmele sunt enervante, dar uneori necesare. Dacă uităm să bem apa putem provoca haos în mintea si corpul nostru așa că daca ești un pic uituc sau știi că vei fi ocupat. Setați un contor de timp la fiecare oră sau cam așa ceva pentru a avea un pahar de apă. Sper să știți deja cum să bem mai multă apă.
 5. Substituiți sucul cu apă, sau puteți face jumătate și jumătate. În acest fel vei avea mai puține calorii, pentru a primi mai multă apă. Substituiți băuturile acidulate pentru a salva insulina și dinții. Va fi greu în prima săptămână, dar merită.
 6. Faceți un fel de joc. Transformați ceva plictisitor într-un joc distractiv. Puteți chiar să vă încurajați prietenii, colegii și familia să se alăture. Primul care bea limita de apă alocată nu trebuie să facă spălatul rufelor de exemplu!
 7. Răspuns Biologic. Acest lucru înseamnă că trebuie să verificați culoarea urinei sau orice simptome simțite la momentul respectiv. În cazul în care urina este mai închisă decât galben pal, va trebui să bem mai mult. Dacă aveți oricare dintre simptomele enumerate (dureri de cap, uscăciunea gurii, etc.). Vă veți simți mai bine după ce veți bea apă.

Cum să bem mai multă apă – Bei suficient?

Cât de mult apa ai tendința sa bei pe zi? (1 litru = 4 pahare)

View Results

Loading ... Loading ...

Când ai nevoie de atenție medicală

Este necesară atenție imediată dacă:

Dacă vă confruntați cu simptome severe de deshidratare (pierderea conștientei, delir, confuzie, sete extremă). Aveți nevoie de asistență medicală imediată. Medicii dvs. va trebui să vă administreze soluție salină pentru a obține fluid în corpul dumneavoastră cât mai curând posibil.

Atenție Urgentă:

De asemenea, poate fi necesară asistență medicală dacă observați că sunteți în imposibilitatea de a potoli setea sau dacă te duci la baie prea des. Ambele simptome pot fi un semn de diabet zaharat sau alte boli, cum ar fi insolație și alte probleme și va trebui să vă duceți la medic cât mai curând posibil.

Sper ca acum să știți cum să bem mai multă apă.

Etichete:

Lasă un răspuns