Warning: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /homepages/0/d603038012/htdocs/clickandbuilds/sanatatea/wp-content/themes/blogger-base/functions.php on line 73
Cum să ne păstrăm oasele și articulațiile puternice și sănătoase - Sănătatea ta
Sănătatea ta Alimentație Cum să ne păstrăm oasele și articulațiile puternice și sănătoase

Cum să ne păstrăm oasele și articulațiile puternice și sănătoaseOasele și articulațiile ar putea fi considerate ca fiind cele mai importante părți ale corpului uman. În ceea ce privește vârsta, este normal ca acestea să se deterioreze în timp, dar acest lucru nu înseamnă că îngrijirea lor ar trebui neglijată.

Osteoporoza este una dintre cele mai comune afecțiuni care atacă oasele. Există substanțe nutritive esențiale, cum ar fi calciu și vitamina D, care nu pot lipsi în dieta noastră zilnică, dacă vrem să prevenim bolile, deci astăzi vă dăm câteva recomandări pentru oasele sănătoase și puternice.

Cum să obțineți oase sănătoase și puternice?

Dacă oasele noastre sunt fragile, riscăm să suferim fracturi, entorse și boli osteoarticulare. De aceea este important să obțineți calciu prin alimentele pe care le consumăm. Acordați atenție alimentelor care sunt o sursă de calciu și adăugați-le în dieta zilnică.

 1. Iaurt îmbogățit cu vitamina D
 2. Lapte de la un brand fortificat cu vitamina D
 3. Brânză
 4. Sardine și ton
 5. Ouă
 6. Somon
 7. Spanac
 8. Suc de portocale

Trebuie să începeți să luați măsuri

Dacă observați că aveți probleme la nivelul oaselor și al articulațiilor, este posibil ca ar fi timpul să vă gândiți să începeți să vă îngrijiți corespunzător. Cu toate acestea, ce măsuri puteți lua?

faceti exercitiu zilnic

faceti exercitiu zilnic

 • Introduce în dieta zilnică alimente bogate în calciu: Oasele nu pot fi sănătoase dacă nu este suficient calciu în dietă. Prin urmare, ar trebui să începeți să luați mici produse lactate degresate, cum ar fi iaurt sau lapte degresat. Legumele cu frunze verzi sunt, de asemenea, o alegere bună, cum ar fi broccoli sau varza de Bruxelles. În cele din urmă, utilizați alimente bogate în calciu, cum ar fi suc de portocale sau pâine.
 • Începeți să includeți în dietetica dvs. vitamina D: Se vorbește mult despre cât de importante sunt vitaminele A, B sau C pentru organism, dar puțini sunt cei care proclamă vitamina D. Este una dintre cele mai importante pentru articulații și pot fi obținute de la pește gras, cum ar fi ton și sardine,  icre, brânză sau ficat de vită.
 • Nu lăsa deoparte vitamina C: Deși vitamina C este de obicei mai înrudită cu îngrijirea sistemului imunitar al organismului, nu trebuie să uităm că ajută și la regenerarea țesutului articulațiilor. Este necesar să luați în jur de 1000 mg de vitamina C pe zi, fără a depăși 2000 mg. Portocale, pepene verde, căpșuni, broccoli sau cartofi sunt unele dintre cele mai bogate alimente din această vitamină.
 • Exercițiul este cel mai important lucru: Desigur, este important să faci o dietă bună, dar nimic nu se compară cu importanța de a face o mulțime de exerciții fizice. Articulațiile se deteriorează în timp atunci când nu se realizează activitatea fizică prelungită. Astfel încât petru a avea grijă de articulații ar trbui să faceți ceva exerciții: urcatul scarilor, ridicarea de greutati, dans … cel puțin o jumătate de oră pe zi.
 • Spuneți la revedere la vicii: Fumatul, alcoolul … toate aceste tipuri de vicii distrug lent oasele. Deci, trebuie să le spui la revedere.
 • Evitați pozițiile proaste: Una dintre principalele cauze ale fracturii articulațiilor sunt pozițiileincomode când dormiți în pat sau încercați să ridicați multă greutate. Evitați întotdeauna aceste poziții proaste pentru a evita leziunile, deoarece osul nu este întotdeauna recuperat așa cum ar trebui.

Lasă un răspuns