Warning: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /homepages/0/d603038012/htdocs/clickandbuilds/sanatatea/wp-content/themes/blogger-base/functions.php on line 73
Curmale Japoneze Propietăți și Beneficii pentru toți - Sănătatea ta
Sănătatea ta Alimentație,Beneficii,Fructe Curmale Japoneze Propietăți și Beneficii pentru toți

Curmale Japoneze Propietăți și Beneficii pentru toțiCurmale Japoneze propietăți. Este un fruct de origine japoneză, foarte recomandat pentru a avea grijă de sănătatea corpului, și datorită proprietăților sale nutritive aduce multe beneficii pentru organismul nostru.

Are o aromă foarte dulce, astfel că va deveni cu siguranță unul dintre fructele tale preferate, mai ales când știi cât de multe beneficii va aduce corpului tău.

Curmale Japoneze Proprietăți Nutriționale

Fructele de curmale japoneze conțin 127 de calorii pe 100 de grame. că acestea sunt consumate, ceea ce reprezintă aproximativ 1% din suma zilnică pe care ar trebui să o ia o persoană care practică o activitate fizică moderată.

 • Minerale:  acest fruct este deosebit de bogat în potasiu, iar o măsură mai mică conține fier, sodiu, fosfor, magneziu și calciu.
 • Vitamine:  Este o hrană perfectă pentru a da corpului vitamina A, vitamina C și vitamina E de care aveți nevoie.
 • Carbohidrați:  Conține 34 gr. pentru fiecare 100 care este consumat de hidrați, precum și un conținut ridicat de fibre.

Castane comestibile. Propietăți și avantaje principale

Mie imi place să mănânc castane comestibile mai ales iarna când le pot face la foc intens. Au un gust foarte delicios care umple tot cerul gurii… Mmmm… deja salivez.

Ca toate fructele seci, consumul castanelor aduce multe beneficii organismului, care pot fi foarte utile pentru a vă menține corpul sănătos.

Dacă aveți ocazia, mâncați-le ori de câte ori puteți!

Castane comestibile. Proprietăți nutriționale

Castanele conțin 197 calorii pe 100 gr. care sunt consumate. Aceasta reprezintă aproximativ 1% din suma necesară pentru consumul zilnicpentru o persoană adultă.

 • Minerale: Printre mineralele care fac parte din proprietățile nutriționale ale castanelor se numără în special potasiu, magneziu și fosfor. În cantitate mai mică conține calciu, fier și sodiu.
 • Vitamine: Castan este deosebit de bogat in vitamina A, dar conține , de asemenea , mai multe vitamine B , cum ar fi B1, B2, B3 și B6 și, de asemenea, o cantitate interesantă de vitamina C
 • Carbohidrați: Este un fruct uscat care conține suficientă fibră, precum și 44 gr. din carbohidrații la 100 de persoane consumate, astfel că aduce multă energie organismului.

Beneficiile consumului de castane comestibile

 1. Stabilizează schimbările de stare de spirit: Sa demonstrat că dacă se consumă castane asiduu este foarte bun pentru a controla starea de spirit schimbătoare. În situații în care unul este supărat sau se simte foarte trist, deoarece potasiul și sodiul din conținut eliberează substanțe în organism, care ajută să obțină o stare mult mai bună.
 2. Favorizează fluxul de sânge: Poate că una dintre cele mai importante beneficii adus de castane comestibile este că favorizează circulația sângelui prin vene. Datorită creșterii celulelor roșii din sânge, care ajută circulația sa către la inimă.
 3. Păstrează inima sănătoasă: deoarece sângele curge mult mai bine prin vene, nu există blocaj în corp care să împiedice fluxul sângelui, ceea ce ajută inima să rămână sănătoasă.
 4. Intărește organismul e de apărare: Conținutul său de vitaminas del grupo C, le face ideale pentru creșterea sistemului de apărare a corpului, prevenind pătrunderea bacteriilor în organism.
 5. Igienizeaza celulele: Pe o parte, datorită conținutului de vitamina A și de apă (deoarece aceste castane comestibile conțin multă apă, care hidrateaza celulele. In plus, vitamina C dezinfectează și previne apariția celulelor daunatoare.
 6. Favorizează creșterea părului: vitamina A este esențială pentru părul sănătos. Lipsa acestei vitamine face rădăcinile să moară și părul să cadă mult mai ușor. Consumarea alimentelor bogate în vitamina A, cum ar fi castanele, poate întări rădăcinile părului și îl face mult mai puternic și mai rezistent.
 7. Previne bolile oculare: Vitamina A joacă un rol foarte important în îngrijirea ochilor. Prin consumarea unui aliment atât de bogat în această vitamină ajută la prevenirea bolilor de ochi, cum ar fi castanele.
  Previne anemia: Conținutul de fier nu este foarte ridicat, dar poate fi suficient pentru a preveni anemia.
 8. Intareste structura osoasă: fosfor, impreuna cu calciu, ajută la structura osoasă a corpului nostru ca acesta să fie mai puternic și mai sănătos. În timpul în care persoană este în convalescență după o ruptură este bine să consume castane comestibile pentru a accelera procesul de recuperare.
 9. Îmbunătățește capacitatea de memorare: consumarea de castane în timpul școlii sau atunci când trebuie să vă concentrați asupra unei anumite sarcini este foarte bună, deoarece fosforul hrănește creierul și este mai treaz.

Proprietățile nutritive ce se pot regăsi în Gutui

Poate că fructa ta preferată este una de gutui sau doar o mănânci din când în când. Și fără a ști că profitați de avantajele incredibile ale gutuiței datorită proprietăților nutriționale.

Desigur, după ce ați aflat mai multe despre substanțele nutritive pe care le conține, veți ajunge să deveniți iubitorul acestui fruct și doriți să îl consumați ori de câte ori puteți.

Proprietățile nutritive ale unei gutui

O fructă de Gutui conține 57 de calorii pe 100 gr. care sunt consumate, ceea ce reprezintă mai puțin de 1% din suma recomandată pentru un adult care practică o activitate moderată.

 • Minerale: Printre proprietățile unei gutui, care este foarte bogată în minerale, cum ar fi potasiu în special, mai puțin prezentă, dar suficient pentru ca tot corpul tău să o poată profita. Sodium, fósforo, calciu și fier sunt alte benefici pe care le conține gutuița.
 • Vitamine: Este o hrană special bogată în vitamina C, cu o scurtă prezență a diferitelor vitamine din grupa B, precum și a vitaminei A.
 • Carbohidrați: este bogat în carbohidrați și, de asemenea, foarte bogat în fibre, care ajută foarte mult sistemul digestiv.

Avantajele consumului de gutui

 1. flori de gutui japoneze

  flori de gutui japoneze

  Menține pielea sănătoasă: combinația dintre vitamina C și A ajută pielea să fie sănătoasă. Pe de o parte, vitamina A hidratează celulele corpului, în timp ce vitamina C le protejează. Acest lucru ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire.

 2. Regleaza flora intestinală: Deoarece este un aliment bogat în fibre ajută sistemul digestiv să funcționeze corect. Perfect pentru cazul în care suferiți de constipație sau indigestie. Nu este recomandabil să consumații atunci când suferiți de diaree.
 3. Perfect pentru etapele de recuperare: Dacă sunteți în convalescență după o intervenție chirurgicală sau un prejudiciu gutuia este perfectă. Diferitele sale elemente nutritive ajuta ca procesul de recuperaresă fie mai rapid.
 4. Ajută la lupta împotriva anemiei: Poate că una dintre cele mai bune beneficii ale unei gutui este că este un aliment perfect pentru a lupta împotriva anemiei. Consumul său frecvent ajută la prevenirea acesteia.
 5. Elimină acidul uric: Acest lucru se datorează faptului că conține acid malic organic, care are putere de dezinfectare în corpul nostru și permite acidul uric să fie expulzat din organism.
 6. Facilitează expectorația: Este un aliat puternic pentru cei care de multe ori sufera de atacuri de astm și bronșită, deoarece acestea pot respira mult mai bine.
 7. Ideal când se produce pierderea poftei de mâncare: Dacă suferiți de pierderea poftei de mâncare și nu există nimic care doriți să mâncați, mâncați o gutuie. Cu toate că nu simți că ai poftă de mâncare, ea ajută la stimularea acesteia.
 8. Forțează voma: Dacă observați vă simțiți rău și vreți cu adevărat să vomitați, dar nu puteți, atunci gutuia este ideală, deoarece stimulează ficatul, ceea ce ajută la forțarea vomei.
  Relaxează sistemul nervos: conținutul ridicat de potasiu face ca frucyul de gutui să fie foarte benefic pentru sistemul nervos. Mâncați una atunci când sunteți nervos, deprimat sau supărat vă ajută să vă liniștiți nervii.
 9. Favorizează dezvoltarea musculară: Fie că este în timpul fazei de creștere a celor mai mici, ca și în cazul sportivilor, gutuile sunt esențiale pentru a favoriza dezvoltarea corectă a mușchilor.
 10. Controlează tensiunea arterială: Potasiul joacă un rol important, deoarece contribuie la evitarea hipertensiunii și a hipotensiunii, menținând în permanență presiunea arterială regulată.
 11. Oferă energie: pentru persoanele care joacă sport, sunt elevi sau necesită o forță fizică puternică pentru o zi grea, gutuița este ideală pentru a primi energia de care au nevoie atât de mult.

Proprietățile sale numai în fructe consumată ca atare

Deși este adevărat că din acest fruct se poate prepara u dulceață delicioasă cu care vă puteți linge degetele, nu trebuie să se confunde proprietățile fructului cu desert rezultant din abilități culinare, deoarece acestea nu oferă aceeași cantitate de nutrienți nici aceleași beneficii pentru organismul dumneavoastră.

Dacă doriți să vă bucurați de proprietățile nutritive ale gutuitei, va trebui să o consumați mereu în formă de fructe, astfel încât substanțele nutritive să pătrundă bine în corpul dumneavoastră și să vă ajute organismul să fie mai sănătos.

Important atunci când vine vorba de consumul de castane comestibile

Castanele pot fi consumate crude fără nici o problemă, deși este mult mai bine să le consumați atunci când sunt bine gătite, deoarece se evidă anumiți carbohidrați. Prăjirea acestora nu elimină proprietățile nutriționale, atâta timp cât acestea au fost doar trecute prin foc suficient pentru a fi de culoare maro auriu. Arderea lor prea mult ar strica toate substanțele nutritive.

Castane ca remedii naturale

În lumea remediilor naturale, castanele sunt utilizate pe scară largă, în special atunci când se ocupă de boli, cum ar fi:

 • Hemoroizi: castanele sunt gătite timp de aproximativ 10 minute și preparatul este lăsat să se liniștească. Aplicați cu ajutorul unui tifon sau un prosop câteva minute pentru hemoroizi. Această aplicare va ajuta la ameliorarea durerii.
 • Dureri de spate: Încălziți niște castane și puneți-le într-o cârpă sau o pernă. Le pui pe spate și asta te va ajuta mult pentru a reduce durerea puternică de spate pe care o simți.
 • Sperie păianjenii: Unii spun că zdrobirea castanelor și punerea lor în zonele în care de obicei se mișcă păianjenii ajută foarte mult să sperie aceste vietăți.

Beneficiile consumului de curmale japoneze

Consumați acest tip de curmale de formă gradual, de două sau trei ori pe săptămână, vă poate aduce următoarele beneficii:

 1. Ajută la constipație:  dacă sunteți o persoană predispusă la constipație, atunci aceste curmale japoneze vă pot ajuta, deoarece sunt bogate în fibre solubile și ajută sistemul digestiv să digere mai bine produsele alimentare și să funcționeze corespunzător.
 2. Te poate hidrata:  este un fruct compus in principal din apă, așa că dacă faci exercitii, in afara de apa potabila poți mânca o curmala japoneză si te vei simti complet hidratat intr-un timp foarte scurt.
 3. Evităi reținerea lichidelor:  Poate că unul dintre principalele beneficii ale curmalei japoneze este că vă poate ajuta să evitați reținerea lichidelor din corpul dvs., care, în timp, vă va împiedica să suferiți de probleme cum ar fi gută.
 4. Reduce colesterolul:  aceste curmale japoneze conțin nu numai colesterol , dar, de asemenea, ajută la același nivel cu materiile fecale, și colesterolul rău găsit în sânge.
 5. Combaterea hipertensiunii arteriale:  conținutul ridicat de potasiu ajută calmarea sistemului nervos și reducerea tensiunii arteriale. Nu este recomandat să fie consumat dacă sunteți o persoană care este obișnuită să sufere de hipotensiune arterială.
 6. Poate fi consumat de către diabetici:  Deși conține zaharuri, acestea nu sunt dăunătoare pentru diabetici, cu condiția ca să nu abuzeze de acest fruct mult, deoarece dozele mari de zaharuri din sânge ar putea să le facă rău.
 7. Ajută la formarea fătului:  femeile gravide ar trebui să consume deseori acest fruct, deoarece favorizează formarea fătului, în special în primele luni de sarcină.
 8. Aveți grijă de ochi și de piele:  conținutul său ridicat de vitamina A îl face perfect pentru a avea grijă de ochi și piele. În primul rând, previne bolile oculare și permite vederea să fie sănătoasă. Pe de altă parte, pielea se înmoaie atunci când primește celulele acestei hidratări necesare pentru apa conținută de curmale japoneze propietăți.
 9. Întărește sistemul imunitar:  Conținutul ridicat de vitamină C ajută la apărare mai puternică și astfel împiedică intrarea agenților externi care ar putea deteriora corpul.
 10. Previne cancerul:  Vitamina E ajută la eliminarea radicalilor liberi care intră în organism cu alimentele, care ajută la prevenirea cancerului.

Proprietățile nutritive ce se pot regăsi în Gutui

Poate că fructa ta preferată este una de gutui sau doar o mănânci din când în când. Și fără a ști că profitați de avantajele incredibile ale gutuiței datorită proprietăților nutriționale.

Desigur, după ce ați aflat mai multe despre substanțele nutritive pe care le conține, veți ajunge să deveniți iubitorul acestui fruct și doriți să îl consumați ori de câte ori puteți.

Proprietățile nutritive ale unei gutui

O fructă de Gutui conține 57 de calorii pe 100 gr. care sunt consumate, ceea ce reprezintă mai puțin de 1% din suma recomandată pentru un adult care practică o activitate moderată.

 • Minerale: Printre proprietățile unei gutui, care este foarte bogată în minerale, cum ar fi potasiu în special, mai puțin prezentă, dar suficient pentru ca tot corpul tău să o poată profita. Sodium, fósforo, calciu și fier sunt alte benefici pe care le conține gutuița.
 • Vitamine: Este o hrană special bogată în vitamina C, cu o scurtă prezență a diferitelor vitamine din grupa B, precum și a vitaminei A.
 • Carbohidrați: este bogat în carbohidrați și, de asemenea, foarte bogat în fibre, care ajută foarte mult sistemul digestiv.

Avantajele consumului de gutui

 1. flori de gutui japoneze

  flori de gutui japoneze

  Menține pielea sănătoasă: combinația dintre vitamina C și A ajută pielea să fie sănătoasă. Pe de o parte, vitamina A hidratează celulele corpului, în timp ce vitamina C le protejează. Acest lucru ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire.

 2. Regleaza flora intestinală: Deoarece este un aliment bogat în fibre ajută sistemul digestiv să funcționeze corect. Perfect pentru cazul în care suferiți de constipație sau indigestie. Nu este recomandabil să consumații atunci când suferiți de diaree.
 3. Perfect pentru etapele de recuperare: Dacă sunteți în convalescență după o intervenție chirurgicală sau un prejudiciu gutuia este perfectă. Diferitele sale elemente nutritive ajuta ca procesul de recuperaresă fie mai rapid.
 4. Ajută la lupta împotriva anemiei: Poate că una dintre cele mai bune beneficii ale unei gutui este că este un aliment perfect pentru a lupta împotriva anemiei. Consumul său frecvent ajută la prevenirea acesteia.
 5. Elimină acidul uric: Acest lucru se datorează faptului că conține acid malic organic, care are putere de dezinfectare în corpul nostru și permite acidul uric să fie expulzat din organism.
 6. Facilitează expectorația: Este un aliat puternic pentru cei care de multe ori sufera de atacuri de astm și bronșită, deoarece acestea pot respira mult mai bine.
 7. Ideal când se produce pierderea poftei de mâncare: Dacă suferiți de pierderea poftei de mâncare și nu există nimic care doriți să mâncați, mâncați o gutuie. Cu toate că nu simți că ai poftă de mâncare, ea ajută la stimularea acesteia.
 8. Forțează voma: Dacă observați vă simțiți rău și vreți cu adevărat să vomitați, dar nu puteți, atunci gutuia este ideală, deoarece stimulează ficatul, ceea ce ajută la forțarea vomei.
  Relaxează sistemul nervos: conținutul ridicat de potasiu face ca frucyul de gutui să fie foarte benefic pentru sistemul nervos. Mâncați una atunci când sunteți nervos, deprimat sau supărat vă ajută să vă liniștiți nervii.
 9. Favorizează dezvoltarea musculară: Fie că este în timpul fazei de creștere a celor mai mici, ca și în cazul sportivilor, gutuile sunt esențiale pentru a favoriza dezvoltarea corectă a mușchilor.
 10. Controlează tensiunea arterială: Potasiul joacă un rol important, deoarece contribuie la evitarea hipertensiunii și a hipotensiunii, menținând în permanență presiunea arterială regulată.
 11. Oferă energie: pentru persoanele care joacă sport, sunt elevi sau necesită o forță fizică puternică pentru o zi grea, gutuița este ideală pentru a primi energia de care au nevoie atât de mult.

Proprietățile sale numai în fructe consumată ca atare

Deși este adevărat că din acest fruct se poate prepara u dulceață delicioasă cu care vă puteți linge degetele, nu trebuie să se confunde proprietățile fructului cu desert rezultant din abilități culinare, deoarece acestea nu oferă aceeași cantitate de nutrienți nici aceleași beneficii pentru organismul dumneavoastră.

Dacă doriți să vă bucurați de proprietățile nutritive ale gutuitei, va trebui să o consumați mereu în formă de fructe, astfel încât substanțele nutritive să pătrundă bine în corpul dumneavoastră și să vă ajute organismul să fie mai sănătos.

Curmale Japoneze Propietăți și Contraindicații

În același mod în care curmalul japonez este foarte benefic pentru organism, există anumite tipuri de oameni care ar trebui să-și limiteze consumul sau să nu-l ia:

 • Persoanele care suferă de insuficiență renală nu ar trebui să le consume, datorită conținutului ridicat de potasiu.
 • Dacă sunteți predispus la diaree, limitați acest fruct mult în dieta dumneavoastră zilnică, deoarece conținutul său ridicat de fibre ar putea face mai rău.
 • Cei care au suferit o ulcerație la stomac ar trebui să se abțină de la a lua mânca fruct, deoarece pot provoca obstrucții intestinale.

Tipuri de curmale

Există trei tipuri de curmale pe care le puteți consuma:

 • Curmale chineze: soiul care este cel mai cultivat și consumat în întreaga lume. Este consumat brut și poate fi gătit în moduri diferite. Gustul său este aspru.
 • Curmal american: De asemenea, cunoscut sub numele de Virginia kaki, are o culoare galbenă, uneori portocalie. Este una dintre cele mai rare de văzut.
Etichete:

Lasă un răspuns