Warning: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /homepages/0/d603038012/htdocs/clickandbuilds/sanatatea/wp-content/themes/blogger-base/functions.php on line 73
Dieta pentru hipertensiune arterială. Oprirea sau reducerea hipertensiunii.
Sănătatea ta Hipertensiune Dieta pentru hipertensiune arterială. Oprirea sau reducerea hipertensiunii.

Dieta pentru hipertensiune arterială. Oprirea sau reducerea hipertensiunii.Astăzi am decis să scriu despre dieta pentru hipertensiune arterială (DASH). Prin demararea câtorva obiceiuri alimentare noi, inclusiv numărarea  caloriilor și controlând mărimea porțiilor, este posibil să puteți reduce tensiunea arterială. Putem reduce, de asemenea și medicamentele necesare pentru a controla tensiunea arterială ridicată. Iată cum.

Controlați ceea ce mâncați în dieta pentru hipertensiune arterială

Unii oameni nu sunt conștienți de cât de multe calorii mănâncă și beau în fiecare zi. Ei pot subestima cât de mult pot mânca și se întreabă de ce nu se poate pierde in greutate.

Scrieți toate alimentele pe care le mâncați, inclusiv dimensiunea porțiilor. Puteți descoperi astfel adevărul despre aportul de alimente. Puteți începe – reducerea numărului de calorii și a porțiilor – pentru a pierde în greutate și a gestiona tensiunea arterială.

Evitați sarea (sodiul)

O dieta bogată în sodiu crește tensiunea arteriala în multe cazuri. De fapt, cu cât mai puțin sodiu mănânci, cu atât mai bine poți controla tensiunea arterială.

Pentru a reduce sodiului din dieta pentru hipertensiune arterială, încercați aceste sugestii:

 • Utilizați un jurnal alimentar pentru a ține evidența de sare din alimentele pe care le mănânci.
 • Scopul este mai puțin de 2,300 miligrame (aproximativ 1 linguriță de sare) în fiecare zi. Adresați-vă medicului dumneavoastră dacă ar trebui să reduceți mai mult, la 1.500 de miligrame.
 • Citiți eticheta cu valorile nutriționale de pe fiecare pachet de alimente.
  • Selectați alimente care au 5% sau mai puțin de „valoarea zilnică“.
  • Evitați alimentele care au 20% sau mai mult din necesarul zilnic de sodiu.
 • Evitați alimentele conservate, alimente prelucrate, carnea la prânz și fast food-uri.
 • Folosiți condimentele fără sare.

Aflați ce trebuie să mâncați prin dieta pentru hipertensiune arterială

Potasiu, magneziu și fibre, pe de altă parte, ar putea ajuta la controlul de presiune a sângelui. Fructele și legumele sunt bogate in potasiu, magneziu și fibre, și au conținut scăzut de sodiu. Rămâneți la fructe întregi și legume. Sucul este mai puțin util, deoarece fibra este eliminată. De asemenea, nuci, semințe, legume, carne slaba și de pasăre sunt bune surse de magneziu.

Pentru a mări cantitățile de potasiu naturale, magneziu si fibre luați în considerare următoarele fructe și legume introducându-le în dieta pentru hipertensiune arterială:

merecaisebananeFrunze de sfeclă
broccolimorcovifasole verdestruguri
mazăremangopepeniportocale
piersiciananascartofistafide
spanaccartofi dulcimandarineroșii
suc de fructecăpșunetoniaurt (fără grăsime)

Ce este dieta DASH?

Abordări dietetice pentru stoparea hipertensiunii (DASH) este un plan alimentar bogat in fructe, legume, cereale integrale, pește, carne de pasăre, nuci, legume, și scăzut în grăsimi lactate. Aceste alimente sunt bogate în nutrienți cheie , cum ar fi potasiu, magneziu, calciu, fibre și proteine.

Dieta DASH poate reduce presiunea în sânge deoarece are mai puțina sare și zahăr decât dieta tipică. Dieta DASH elimină deserturi, băuturi îndulcite, grăsimi, carne roșie si carne procesata.

Femeile care au urmat dieta DASH de mai mulți ani, au redus riscul lor de boli coronariene și accidentele vascular cerebrale.

Pentru a începe dieta DASH, urmați aceste recomandări (pe baza de 2.000 de calorii pe zi):

 • Boabe: 7-8 porții pe zi (dimensiuni de servire: 1 felie de pâine, 1/2 cana de orez fiert sau paste, 30 g de cereale uscate)
 • Legume: 4-5 porții pe zi (1 cană cu frunze verzi crude, 1/2 cana de legume fierte)
 • Fructe: 4-5 porții pe zi (1 fructe medie, 1/2 cana de fructe proaspete sau congelate, 1/4 cana fructe uscate, 6 uncii de suc de fructe)
 • Lactate reduse în grăsimi sau fără grăsimi: 2-3 porții pe zi (8 uncii de lapte, 1 cana de iaurt, brânză 45 g)
 • Carne slaba, carne de pasăre și pește: 2 sau mai puține porții pe zi (3 uncii carne fiartă, pui sau pește)
 • Nuci, semințe si legume: 4-5 porții pe săptămână (1/3 nuci, 2 linguri semințe, 1/2 cana fasole fierte uscate sau mazăre)
 • Grăsimi și uleiuri : 2-3 porții pe zi (1 linguriță ulei vegetal sau margarina moale, 1 lingura maioneza scăzută în grăsime, 2 linguri sos de salată light)
 • Dulciuri: mai Putin de 5 porții pe saptămâna. (1 lingura zahar, jeleu sau gem)

Adresați-vă medicului dumneavoastră sau unui dietetician pentru a vă ajuta să începeți dieta DASH. Ei pot să vă spună cât de multe calorii aveți nevoie în fiecare zi pentru a menține sau ajunge la o greutate sănătoasa. Și atunci ei pot ajuta să vă planificați mese cu alimente care vă plac pentru a respecta orientările de dieta pentru hipertensiune arterială DASH.

Lasă un răspuns