Warning: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /homepages/0/d603038012/htdocs/clickandbuilds/sanatatea/wp-content/themes/blogger-base/functions.php on line 73
Greutatea ideală. Realitate sau fantezie? - Sănătatea ta
Sănătatea ta Învățăm să mâncăm bine Greutatea ideală. Realitate sau fantezie?

Greutatea ideală. Realitate sau fantezie?Conceptul greutatea ideală sau „greutatea perfectă“ este un termen foarte folosit de către promotorii dietelor minune.
greutatea idealăMulți oameni consideră că cifra care ar trebui să marcheze cântarul arată ca gaura mica a unui teren de golf. Adică, se încadrează într-un interval îngust de valori. Cu toate acestea pare mult mai mult poarta unui teren de fotbal … dar fără portar. Conceptul greutatea ideală sau „greutatea perfectă“ le folosesc frecvent cei care vând diete minune. Și este recomandabil să nu fie luate în considerare atunci când se evaluează greutatea noastră. Pentru a înțelege de ce. Următorul raport investighează originea conceptului de greutatea ideală. Explică înțelege prin greutate normală, cum se alimenteaza mitul unei greutăți perfecte și cât costă, în bani și sănătate.

Greutatea ideală – Originea conceptului

greutatea ideala ca conceptCea mai mare companie de asigurare din SUA, Life Insurance Company Metropolitan, a dezvoltat în 1943 niște tabele ce relaționau greutatea bărbaților și femeilor cu risc de mortalitate. Au fost crate pentru a ajusta primele de asigurare ale asiguraților, botezându-le cu numele nefericit „tabele despre greutatea ideală “. Acest lucru a cauzat neînțelegere și a stigmatizat oamenii care nu se încadrează în acea greutate himerică. Deci compania, în 1959, pentru a repara acest eșec, au botezat tabelele lor, numindule „greutate de dorit“. Termen care, din nou, nu a fost deloc adecvat. Populația a interpretat greșit că greutatea era cea care a minimiza bolile și optimiza randamentul la muncă sau performanța atletică, sau faptul că conduce la un aspect fizic mai bun. Nu a fost cazul.

In 1983, revista JAMA menționava o critică metodologică ale concepturilor „greutatea ideală“ sau „greutatea de dorit“ și a sfătuit: „ar trebui să le abandonăm“. În același an, compania de asigurare a publicat pentru treia oară, tabelulire sale, dar de data aceasta fără adjectiv. Acest lucru a rezultat mai plăcut pentru urechile experților în nutriție sau de sănătate publică. Deși nu toati. Epidemiologul Ancel Keys, considerat instigatorul dietei mediteraneene, a pus sub semnul întrebării în 1986 nu mai adjectivul acestor tabele, dar și valabilitatea științifică a acestora.

Așa cum este detaliat mai jos, astăzi știm că intervalul de greutate asociat cu un risc mai mic de boli este destul de larg și nu se limitează la un interval îngust, așa cum au sugerat aceste tabele arhaice. Din păcate, conceptul de „greutatea ideală“ a durat până în prezent.

Ceea ce se înțelege prin greutate normală?

Acesta este considerat a avea o greutate normala daca IMC este intre 18,5 kg/m2 și 24,9 kg/m2.

Greutatea normală este definită în prezent printr-un calcul numit „indicele de masă corporala“ (IMC). Pentru a găsi IMC împarțim greutatea la înălțimea noastră în metrii pătrați și (care este, înmulțit cu sine). Așa numita „greutate normală“, este cuprinsă intre IMC-ul 18,5 kg / m2 până la 24,9 kg / m2.


Calculul Indicelui de Masă Corporală (IMC)în KG
îm cm
Ani

(c) Calculator-IMT.com | Dietă

Dezbaterea despre ceea ce se înțelege prin greutatea normală este foarte largă. Pentru a vedea acest lucru în mod clar, imaginați-vă că cineva vine la un dietetician. Aceasta a estimat că persoana, care este de 1,70 metri, are un IMC de 18,5 kg / m2. Așa cum am văzut, ar fi la limita inferioară a definiției de greutate normala. Care ar fi greutatea sa cu acest IMC? Este un calcul simplu: 18,5 kg / m2 x (1.7m x 1.7m). Acesta cântărește 53,5 kg.

Ce se întampla dacă IMC – ul a fost de 24,9 kg / m2 (limita superioară a definiției de greutate normala)? A se vedea: 24,9 kg / m2 x (1.7m x 1.7m) = 72 kg. Astfel, această persoană cântărește 53.5 kg și are greutate normală și la 72 kg este încă greutate normală. Greutatea poate varia în nu mai puțin de 18,5 kg, și sa fie încă considerată normală.

Dar chiar dacă noi suntem supraponderali (IMC egal sau mai mare de 25) sau obezi (IMC mai mare sau egal cu 30), trebuie să ne amintim că oamenii care sunt supraponderali, și fac exercițiu fizic in mod regulat pot avea un risc mai mic de boli de inima sau cancer, decat persoanele sedentare, dar cu greutate normala. Aceste date, furnizate de două studii publicate în februarie și septembrie 2012 arată că IMC nu prezice, în toate cazurile, riscul de boală sau mortalitate.

Dacă adăugăm rolul de necontestat în materie de sănătate pe care o are o dietă sanatoasă sau de a evita efectele negative ale tutunului sau a consumului de alcool.Putem astfel înțeleagem ușor mesajul de la Centers for Disease Control si Prevenire a Bolilor Statele Unite: greutatea sanatoasa nu este o dieta, ci un stil de viață. Desigur, ratele de inactivitate tind să fie mai frecvente la persoanele cu exces de greutate. Că România este în prezent una dintre țările cu stil de viață sedentar și că dieta noastră nu este un model de dietă sănătoasa. Îmbunătățirea obiceiurilor noastre este o prioritate de sănătate publică.

Greutatea ideală sau perfectă: cum se hrănește mitul

IMC este folosit de comunitatea științifică, în mod oficial din 1990 și astăzi este recomandată la toate nivelurile de referință. Cu toate acestea, în decembrie 2012, cercetatorii de la Facultatea de Psihologie de la Universitatea din Sussex (Marea Britanie), a constatat că în Occident, cu cultura noastră a consumerismului, trăiește încă ideea fantezistă de a obține o „greutate perfectă“.

Definițiile proprii a ceea ce este o greutate normală diferă mult de cele propuse de către autoritățile de sănătate, atât la bărbați și femei. Multe femei cred că greutatea ideală este „superslabanogi“. Este logic că mulți adulți sunt nemulțumiți de corpurile lor și doresc să piardă în greutate. Chiar dacă au o greutate normala.

 • Barbie, Ken și mass-media. Imaginea noastră distorsionată a ceea ce este o greutate normala, nu este doar responsabilitatea Companiei de Asigurări Metropolitan Life. Modelele actuale transmit un ideal de subțirime extremă greșit în cazul femeilor sau atletice, în cazul bărbaților. Organismul feminin ce vedem în mass-media a trecut printr-o profundă metamorfoză este din ce în ce mai „ tubulară “ și mai androgine. Femeile sunt mai mari, șoldurile lor sunt mai înguste și talia este mai mare. Un model departe de bărbații considera atractiv. În orice caz „bărbatul este motivat în general, de caracteristicile fizice notabile și este orb la imperfecțiunile lor.“
  Ar putea fi evaluat modul în care a evoluat femeia ideală sau bărbatul prin cunoscuții copii păpuși: Barbie si Ken. Știați că Barbie nu sa oprit din pierderea în greutate de la începuturile sale în 1959? BROWNELL și Napolitano (Universitatea Yale), au calculat că, daca o femeie vrea sa arate ca Barbie ar trebui să crească 61 de centimetri, sânii săi sa crească cu 12,5 centimetri, să lungească gâtul în 8 centimetri și să reducă talia cu 15.2 centimetri. Pentru a fi ca Ken, bărbații trebuie să crească 51 centimetri. 28 centimetri plus la pectorali și plus 20 centimetri perimetrul gâtului.
 • Imagine ireală a ceea ce este un corp normal. Nu est o exagerare să spunem că ne înconjoară (fie că suntem adulți sau copii) un baraj de imagini ale corpului care glorifică tinerețea. Cu mesaje care se leagă autoestimea de subțirime – și produse care promit tinerețe veșnică și frumusețe nepieritoare. Accesând „ Realitatea arătată de televiziune“ , în care machiajele sunt realizate prin intervenții chirurgicale pot contribui la tulburări de alimentație, deoarece distorsionamos conceptul nostru de greutate corporala normala.

Acest tip de imagine ireal de un corp sănătos face ca să înțelegem eronat idealul de subțirime sau de tinerețe ca sinonim al succesului. Dar care este departe de o auto sănătoasă – conștientizare de fragilitate. Nu e de mirare că mulți psihologi specializați în imaginea corpului considera că mass-media poate crește nemulțumirea corpului nostru. Și există sunt mai multe consecinte negative.

Prețul plătit pentru un corp ideal

Cele mai vulnerabile 2 grupuri în căutarea corpului perfect și care caută greutatea ideala sunt femeile în vârstă și adolescenții.

Încercarea de a avea corpul ideal este însoțită de costuri considerabile. Trebuie să avem in vedere cheltuielile. Cărți, reviste, consultanță profesională, echipament sportiv, înregistrare cluburi sportive, produse alimentare speciale, suplimente alimentare, medicamente, cosmetice chirurgie, etc. Trebuie, de asemenea, să țină seama de timpul petrecut pe încercarea de a câștiga evaziv acest „tron“. Și , mai presus de toate, ceea ce investim în sănătate. Investigații publicate in 1996, 2009, 2010, 2010, 2010 arată că o astfel de căutare poate fi asociată cu:

 • Practica de regimuri alimentare inadecvate sau restricții dietetice nejustificate
 • Tulburări de alimentație
 • Fac exerciții de formă compulsivă
 • O nemulțumire în creștere față de propiul corpu
 • Sentimentele de vinovăție sau rușine
 • Riscul crescut de izolare socială, depresie, auto-vătămare corporala sau chiar sinucidere

Toate aceste aspecte pot fi o mare sursă de nefericire și au un impact foarte negativ asupra calității vieții. Este ceva foarte îngrijorător în toate grupurile de populație, dar cele două grupuri cele mai vulnerabile sunt femeile în vârstă și adolescente; mai ales fetele adolescente.

 1. Femeile în vârstă experientează o presiune puternică pentru a se menține tinere și subțiri. Mai mult, se confruntă cu sarcina imposibilă de a lupta cu procesul natural de imbatranire.
 2. În ceea ce privește fetele adolescente, există nemulțumire corporală chiar și la fete de 9-12 ani în țările occidentale. Ceva decisiv în dezvoltarea diferitelor tulburări de comportament. Unii cercetători sugerează că părinții ar trebui să limiteze expunerea copiilor la mass – media. P alimentație sănătoasă și activitatea fizică, și să ajute la participarea în activități care sporesc satisfacția de sine.

Greutatea ideală sau greutatea perfectă poate fi definită, pe scurt, ca o construcție intelectual absurdă, sau ca un vis alunecos.

Greutatea ideala la persoanele supraponderale

Astăzi se știe că este aproape imposibil ca o persoană cu exces de greutate să poată ajunge la așa-numita greutatea ideală. Adevărul este că, faptul de a obține o greutate corporală normală în tratamentul obezității este o idee depășită. Ea vine din timpuri trecute, când obezitatea nu a fost văzută ca o boală cronică.

Abordarea excesului de greutate trebuie să fie realist (reducerea greutatății corporale cu 5-15%, într – o perioadă lungă) și ar trebui să fie conștienți de faptul că toate bolile cronice, în sine, conduce la vulnerabilitate la recădere, chiar dacă acesta a obținut un succes de moment. Ar trebui să ne axăm mai mult pe menținerea greutății noastre și nu atât de multe la pierderea ei. Din nou, Ancel Keys a declarat în 1986 ceva care este valabil și astăzi: obiectivul de a pierde în greutate pentru a ajunge la un punct de „ideal“ dă viață unei afaceri uriașe: cosmetice, produse farmaceutice și parafarmaceutice institute de frumusete, chirurgie plastica, terapii alternative etc.

Etichete:

Lasă un răspuns