Warning: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /homepages/0/d603038012/htdocs/clickandbuilds/sanatatea/wp-content/themes/blogger-base/functions.php on line 73
Merluciu beneficii și propietăți nutriționale remarcabile - Sănătatea ta
Sănătatea ta Alimentație,Beneficii,Propietăți Merluciu beneficii și propietăți nutriționale remarcabile

Merluciu beneficii și propietăți nutriționale remarcabileVă voi vorbi astăzi despre Merluciu beneficii și propietăți. Printre tot felul de pești pe care îi puteți mânca în mod asiduu, nu este nimic mai bun decât merluciu. Mult mai bine dacă îl puteți pregăti singur și cumpărați un merluciu proaspăt. Dacă nu știți cum să faceți acest lucru, atunci când îl cumpărați la magazinul de pește, curățați-l bine.

Este un aliment foarte sănătos care va oferi multe substanțe nutritive din care organismul dumneavoastră va beneficia pentru sănătatea dumneavoastră.

Merluciu beneficii și Proprietățile nutriționale

Merluciu conține 63 de calorii pe 100 gr. consumate, ceea ce reprezintă mai puțin de 1% dincantitatea zilnică pe care trebuie să o consume o persoană care are o activitate fizică moderată.

 • Minerale:  Cel mai prezent mineral din merluciu este potasiul, urmat de fosfor. De asemenea, conține o cantitate mare de magneziu și iod, care se adaugă la fier, oferă multe beneficii pentru sănătate.
 • Vitamine:  vitaminele cele mai prezente la merluciu sunt cele de tip B, deși are un conținut ridicat de vitamină A și vitamină D.
 • Carbohidrați:  Merluciu este un aliment foarte scăzut de carbohidrați, care conține numai 0,2 gr. pentru fiecare 100 gr. ce consumi?

Avantajele merluciului

 1. Hrana perfecta pentru diete:  Merluciu este o hrana saraca in grasimi, așa că este foarte bun pentru diete, care sunt în căutarea de a pierde in greutate. Cu toate acestea, trebuie să fim foarte atenți la gătit, deoarece dacă se consumă pregătit în formă de șnițel, nu este considerat prea sănătos din cauza cantității de ulei folosită pentru gătit.
 2. Perfect pentru sistemul digestiv:  Carnea merluciului este foarte moale, motiv pentru care este foarte bună pentru sistemul digestiv. Dacă aveți probleme de diareea sau constipația, precum și indigestia, este bine să îl consumați.
 3. Ideal pentru femeile gravide:  Sunteți însărcinată? Ei bine de stiut faptul de a consuma un mic merluciu in timpul sarcinii este perfect, datorita continutului de vitamina B9 care favorizeaza dezvoltarea corecta a fatului.
 4. Ajută la o mai bună valorificare a nutrienților:  Vitaminele din grupa B ajută ca atunci când consumăm merluciu să asimilăm mai bine toate substanțele nutritive ale alimentelor consumate împreună cu acest produs alimentar.
 5. Poate ajuta la imbunatatirea fertilitatii:  desi nu este in cantitate mare, merluciul contine zinc, un mineral care poate ajuta barbatii in momentul in care cauta sa-si lase partenera insarcinata, din moment ce acest mineral imbunatațește fertilitatea.
 6. Relaxați-vă sistemul nervos:  datorită combinației de magneziu și fosfor, consumul de meluciu beneficii ajută foarte mult la controlul stării de spirit. Dacă aveți episoade depresive, aceste minerale vă ajută să vă relaxați sistemul nervos.
 7. Se ocupă de sănătatea oaselor:  conținutul ridicat de fosfor, adăugat la conținutul său în fier, ajută ca oasele să fie sănătoase. Este o mâncare perfectă pentru copiii în creștere.
 8. Echilibrează apa în celule:  datorită potasiului, cantitatea de apă din celulele interne și externe este controlată.
 9. Favorizează concentrația:  Conținutul ridicat de fosfor este foarte bun pentru creier, îmbunătățind concentrația.
 10. Aveți grijă de starea de sănătate a inimii:  conținutul de omega-3 îmbunătățește sănătatea inimii și permite sângelui să curgă corespunzător și previne viitoare probleme cardiace.
 11. Evitați problemele oculare:  Studiile au arătat că consumul regulat de merluciu contribuie la sănătatea super ochilor. Evitați apariția glaucomului, a cataractei … și a altor probleme oculare.
 12. Îmbunătățește tensiunea arterială:  conținutul ridicat de potasiu împiedică arderea să se întărească. Acest lucru evită problemele legate de hipertensiune arterială sau hipotensiune arterială.
 13. Ideal pentru copiii în creștere:  Aveți un copil acasă care crește? Dacă mănâncă merluciu, cel puțin de două ori pe săptămână, va ajuta organismul să se dezvolte și vă oferă toate substanțele nutritive de care are nevoie un copil.

Mănâncă în mod corespunzător pentru a profita de merluciu beneficii

 • Dacă veți mânca merluciu pentru dietă, nu îl puteți preparar tip șnițel. Puteți să îl treceți un pic prin făină și să îl prăjiți cu puțin ulei. Cel mai bine este să-l faci la grătar sau gătit gătit.
 • Când vine vorba de cumpărarea de merluciu, evitați starea congelată, deoarece conține cristale care nu numai că rupe gustul, dar nici nu sunt sănătoase pentru organism. Cel mai bun lucru este să cumpărați un merluciu proaspăt pe piața peștelui.
 • Dacă ați cumpărat un merluciu proaspăt, nu-l păstrați în frigider pentru o lungă perioadă de timp, deoarece peștele se strică imediat. Și nu-l îngheța, pentru că asta ar distruge merluciu beneficii.
Etichete:

Lasă un răspuns