Warning: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /homepages/0/d603038012/htdocs/clickandbuilds/sanatatea/wp-content/themes/blogger-base/functions.php on line 73
O procedură experimentală de pierdere în greutate blochează literalmente semnalele de foame - Sănătatea ta
Sănătatea ta Blog,Dietă și Nutriție O procedură experimentală de pierdere în greutate blochează literalmente semnalele de foame

O procedură experimentală de pierdere în greutate blochează literalmente semnalele de foamefarfurie goala

Într-un nou studiu pilot, medicii au demonstrat că înghețarea nervului care transporta semnalele de foame la nivelul creierului poate să reducă apetitul unei persoane și să-i ajute să piardă în greutate.

Dieta este dificilă, iar majoritatea oamenilor care o încearcă nu o susțin prea mult. Intr-o abordare alternativa la pierderea in greutate. Au facut un experiment. Au inghetat un nerv numit trunchiul vaginal posterior la 10 persoane care au fost semnificativ supraponderali. Cercetarea lor a fost prezentata la Societatea de Radiologie Interventionala.

Bărbații și femeile din studiu au fost clasificate ca având obezitate (indice de masă corporală (IMC) cuprinsă între 30 și 37 de ani), dar nu au respectat pragul pentru alte intervenții, cum ar fi intervenția chirurgicală by-pass gastrică. În studiu, medicii i-au sedat și au introdus un ac în spatele lor; folosind ghidarea CT, au îndreptat acul către trunchiul vagal posterior. Acul a fost umplut cu un gaz care a înghețat acul și nervul înconjurător – un proces care degenerează partea nervului conectată la creier și oprește semnalizarea între cele două. Întreaga procedură durează aproximativ 30 de minute și este nedureroasă. Același tip de tratament a fost utilizat pe nervi diferiți pentru a trata durerea cronică.

Toți cei din studiul inițial au raportat un apetit scăzut și o scădere în greutate. 53% dintre persoane au raportat „mai puțin apetit”, 30% au raportat „lipsă de apetit”, iar 17% dintre persoane au raportat „oarecum mai puțin apetit”. Oamenii au putut continua să piardă în greutate. În ansamblu, oamenii au pierdut în medie 3,6% din greutatea corporală inițială și au înregistrat o scădere cu aproape 14% a excesului de IMC. Nu s-au raportat efecte secundare adverse.

Procedura este utilă pentru persoanele care sunt supraponderale în mod semnificativ – cu obezitate ușoară sau moderată – dar care sunt obosite de eșecuri repetate la diete și care se luptă cu restricții calorice.

Procedura nu este permanentă. Nervul se va regresa la aproximativ un milimetru pe zi si va creste complet dupa 8-12 luni. Prologo declară că nu există riscul ca semnalele oamenilor de foame să nu se redreseze. „Stim ca nervul se va regenera”, spune el. „Suntem capabili să facem acest lucru deoarece organismul [are] și alte sisteme de rezervă” pentru a-și atinge foamea.

Acest studiu inițial este considerat un studiu pilot și a fost menit să evalueze siguranța și fezabilitatea. Este nevoie de un studiu mult mai amplu cu mai mulți oameni pentru a înțelege mai bine dacă procedura funcționează într-un mod durabil.

Etichete: ,

Lasă un răspuns