Warning: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /homepages/0/d603038012/htdocs/clickandbuilds/sanatatea/wp-content/themes/blogger-base/functions.php on line 73
Cele mai bune obiceiuri alimentare sănătoase - Sănătatea ta
Sănătatea ta Alimentație Cele mai bune obiceiuri alimentare sănătoase

Cele mai bune obiceiuri alimentare sănătoaseAșa cum am văzut în obiceiuri recomandate de OMS, numim deobiceiuri alimentare sănătoase cele pe care le-am dobândit de-a lungul vieții noastre și sunt ceea ce face ca dieta noastră să fie echilibrată. Consumul alimentului potrivit este completat de obiceiurile de viață sănătoase. Dacă doriți să știți câteva sfaturi despre cum să mențineți obiceiuri alimentare sănătoase luați notițe!

Enumerăm câteva obiceiuri alimentare sănătoase

  1. Mâncați încet: este foarte important să mestecați foarte încet, dacă mâncați rapid, veți mânca mult mai multă mâncare deoarece stomacul nu va înțelege că este plin și vă va permite să continuați să mâncați. Pe de altă parte, atunci când mestecați și mâncați într-un mod lent, corpul are timp să spună STOP când este plin de hrană.
  2. Fără televisiune: În timp ce mănânci vă invit să nu vedeți televiziune, opriți computerul sau nu te mai uita la Facebook de pe mobil ca aceste gesturi, aparent inofensive, veți mânca mai mult și nu veți savura mâncarea. Dacă vedeți că nu te poți separa de aceste dispozitive. Vă recomandăm câteva remedii pentru concentrare pentru a vă ajuta să nu distrage atenția te de lucrurile importante.
  3. Mestecă bine mâncarea: Aceste obiceiuri alimentare sănătoase te ajuta la procesul de digestie. Acest lucru va permite ca digestia să fie mult mai bună, deoarece noi zdrobim bine mâncarea și ajunge bine tocată în stomac. Se estimează că avem nevoie de 20 sau 30 de minute pentru a mânca.
  4. Cel mai bun ansamblu de desert: Unul dintre aceste obiceiuri alimentare sănătoase este că nu vă serviți o farfurie de mâncare plină cu vârf, pentru că o veți mânca cu siguranță. Există și cei care recomandă servirea porțiunilor în farfurii pentru deserturi. Deoarece în acestea intră mai puțină hrană sau, în mod direct, nu umpleți farfuria cu alimente. Mancati deserturi variate si mai ales fructe, atât la prânz, cină și micul dejun.
  5. Nu repetați: este vorba de repetarea mai multor mâncăruri, dacă ați mâncat treceți la altul, de exemplu fructe. Pentru a evita ispita, vă recomand să începeți cu o salată mai ales vara sau o farfurie de supă  în timpul iernii, apoi cu carne sau pește și pentru desert fructe. În acest fel nu veți dori să repetați. Apropo, încercați să rămâneți așezat timp de 15 minute după ce ați terminat să mâncați pentru a asimila bine mâncarea.
  6. Beți mult lichid: Beți lichid toată ziua. Dacă nu vă place apa puteți lua infuzii sau sucuri naturale. Important este să beți cantități mari de lichid pe parcursul zilei. Una dintre cele mai bune perfuzii sunt aceste infuzii digestive  sau o infuzie de trandafir.
  7. Nu la oala de mâncare: este mai bine să serviți mâncarea pe farfuria dvs. în loc să o serviți într-un vas deoarece dacă aveți o sursă de hrană veți mânca mult mai mult fără să vă dați seama.

Apropo, evitați să aveți bomboane și alimente nesănătoase la îndemână. După cum se spune, „oricine evită ispita evită pericolul”.

Desigur, aceste obiceiuri alimentare sănătoase ar trebui să fie combinate cu alte practici sanatoase, cum ar fi exercitarea de zi cu zi, odihnă, relaxare, igienă personală, un mediu bun acasă, urmați câteva sfaturi sănătoase … toate aceste doze mici vor face viata mult mai bine.

Etichete:

Lasă un răspuns