Warning: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /homepages/0/d603038012/htdocs/clickandbuilds/sanatatea/wp-content/themes/blogger-base/functions.php on line 73
Pește Spadă Propietăți și Beneficii pentru Sănătate - Sănătatea ta
Sănătatea ta Alimentație,Beneficii Pește Spadă Propietăți și Beneficii pentru Sănătate

Pește Spadă Propietăți și Beneficii pentru SănătateAre un pește spadă propietăți care să beneficieze sănătatea. Oricum, este adevărat că din familia peștelui albastru peștele spadă este unul dintre cele mai gras, cu 4 gr. de grăsime pentru fiecare 100 grame care sunt consumate.

Cu toate acestea, este incontestabil faptul că consumarea acesteuia de câteva ori pe săptămână poate fi benefic pentru organism. Și totul este datorită nutrienților din carnea acestui pește.

Pește Spadă Proprietăți nutritive

Pentru început, este o hrană cu 119 calorii pe 100 gr. care sunt consumate. Este 1% din ceea ce o persoană care efectuează o activitate fizică moderată zilnică trebuie să consume.

 • Minerale:  Dintre mineralele care compun peștele spadă, este deosebit de bogat în potasiu , împreună cu fosfor, iar prezintă mai puțin sodiu, iod, magneziu și fier.
 • Vitamine:  Mai presus de toate, prezența vitaminelor B se evidențiază, deși conține, într-o mai mică măsură, și vitamina A, K și E.
 • Carbohidrați:  Nu conține carbohidrați.

Beneficiile împăratului

Pește spadă propietăți beneficii organismului dvs. datorită consumului de câteva ori pe săptămână. Să vedem în detaliu:

 1. Păstrează dinții și oasele sănătoase:  deși nu conține calciu, este o hrană foarte bogată în fosfor. Acest mineral este esențial pentru oase și dinți, deci sunt sănătoși. Prin urmare, este ideal pentru copii în stadii de creștere.
 2. Permite o rezistență fizică mai mare:  dacă practicați un sport, este bine să mâncați acest pește din când în când. Deoarece fosforul este un mineral care ajută să dozifice mai bine puterea și să aibă rezistență mult mai mare.
 3. Îmbunătățește concentrația:  pentru creier, fosforul este un mineral foarte important, deoarece ajută celulele acestuia să funcționeze mai bine. Consumarea unui aliment ca peștele spadă ajută la o concentrare mai mare și îmbunătățirea capacității de memorare.
 4. Benefic pentru sistemul circulator:  conținutul său în vitamina B3 previne apariția cheagurilor în sânge, ceea ce ajută sângele să curgă mult mai bine până ajunge în inimă. Această vitamină ajută, de asemenea, la reducerea nivelului de colesterol din sânge.
 5. Lupta împotriva diabetului:  În afară de alte boli, cum ar fi artrita, vitamina B3 îi ajută pe cei care suferă de diabet. De asemenea, ajută la prevenire.
 6. Menține pielea sănătoasă:  sunteți unul dintre cei care vă interesează pielea, vitamina A, împreună cu D, care conține acest pește ajută la curățarea celulelor pielii și cu o textură mătăsoasă.
 7. Promovează regenerarea pielii:  Dacă ați avut răni deschise, este recomandabil să mănânci acest pește, deoarece vitamina A ajută ca celula să se regenereze, ajută de asemenea la vindecarea rapidă.
 8. Întărește sistemul imunitar:  Poate are o lipsă de vitamina C, vitamina D, dar, de asemenea, ajută sistemul imunitar ca să fie mai puternic, prevenind astfel apariția anumitor tipuri de cancer.
 9. Aveți grijă de sănătatea ochilor dvs.:  Vitamina A este esențială pentru sănătatea ochilor. Aceasta va ajuta la evitarea problemelor oculare. Dacă cumva veți avea o problemă cu ochii, vă ajută să vă luptați cu ea.
 10. Relaxează sistemul nervos:  dacă ești o persoană foarte nervoasă sau care este stresată cu ușurință, nu este nimic mai bun decât un pic de pește spadă ca să se calmeze. Conținutul său în sodiu și potasiu ajută foarte mult la calmarea nervilor, deoarece vă puteți relaxa.

Pește Spadă Propietăți – Sfaturi pentru consum

 • Deși este un aliment foarte sănătos, este bogat în conținut de grăsimi. Prin urmare, dacă o să gătiți într-o tigaie, se recomandă să nu fie cu o cantitate mare de ulei, dar suficientă pentru ca peștele să se înroșească. Cea mai bună modalitate este să-l faci la grătar sau să-l coaceți cu alte ingrediente pentru a da aroma cărnii.
 • Conține mercur, cam 1 gr. pentru fiecare 100 gr. care sunt consumate. Prin urmare, limitați consumul la doar câteva ori pe săptămână. Nu este un aliment pe care să-l consumați zilnic, oricât de mult vă place.
 • Este un pește ideal pentru copii, deoarece este ușor de gatit și foarte gustos. Dacă doriți ca copiii dvs. să mănânce pește spadă, acesta împreună cu somonul sunt cele mai indicate. De asemenea, va ajuta la dezvoltarea lor în perioada de creștere.
 • Cea mai sanatoasa garnitura cu care puteti insoti acest fel de mancare este un pic de orez fiert sau o cantitate buna de salata.

În concluzie, pește spadă propietăți și beneficii pentru organism. Care este părerea ta? Comentează!

Etichete:

Lasă un răspuns