Warning: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /homepages/0/d603038012/htdocs/clickandbuilds/sanatatea/wp-content/themes/blogger-base/functions.php on line 73
Propietățile nutritive ale bujorului. O plantă excepțională - Sănătatea ta
Sănătatea ta Alimentație,Beneficii,Plante medicinale Propietățile nutritive ale bujorului. O plantă excepțională

Propietățile nutritive ale bujorului. O plantă excepționalăMulte dintre propietățile nutritive ale bujorului a fost folosit de mulți ani în medicina naturală pentru proprietatile sale de vindecare incredibile. Acesta vine la îndemână atât pentru uz extern, cât și pentru utilizare internă.

Și este demonstrat că propietățile nutritive ale bujorului sunt unice, și le veți descoperi cu acest articol.

În detaliu propietățile nutritive ale bujorului

Planta oferă 21 de calorii pe 100 de grame, o contribuție foarte scăzută, deoarece nu este echivalentă cu 1% din suma zilnică recomandată pentru o persoană care exercită o activitate fizică normală.

 • Vitamine: Este deosebit de bogat in vitamina A, C si D, iar in ceea ce priveste cele din grupa B, este in vitamina B1 si B2.
 • Minerale: potasiul, calciul, fierul și fosforul sunt mineralele care sunt cele mai prezente în proprietățile nutritive ale bujorului.
 • Carbohidrați: Nu conține deloc carbohidrați.

Avantajele utilizării bujorului

Folosind bujorul pentru a pregăti o infuzie, puteți beneficia de toate substanțele sale nutritive pentru multe aspecte pe care corpul nostru le va mulțumi.

 1. Elimină toxinele: marele beneficiu al acestei plante este că, datorită conținutului său de vitamine B, ajută la eliminarea toxinelor din organism.
 2. Reduce colesterolul: Vitamina B joacă din nou un rol foarte important, deoarece ajută la reducerea nivelului de colesterol.
 3. Crește apărarea: datorita continutului de vitamina C, proprietatile antioxidante ale bujorului stimulează sistemul imunitar și previne apariția cancerului.
 4. Îmbunătățește circulația: datorită producerii globulelor roșii din sânge prin combinarea fierului cu vitamina B, aceasta împiedică apariția cheagurilor care obstaculizează curgerea sângelui mai bine.
 5. Expulzează mai bine lichidele: Nu veți avea probleme de reținere a lichidelor, deoarece proprietățile nutritive ale bujorului ajută la expulzarea urinei.
 6. Ajutor în diete: Întrucât una dintre principalele probleme ale obezității este reținerea lichidelor, o infuzie a acestei plante ajută la eliminarea ușoară a acestora și face ca pierderea în greutate să fie mai ușoară.
 7. Deflația prostatei: Luând o ceașcă de ceai pe zi, această plantă ajută la reducerea inflamației prostatei.
 8. Relaxați-vă nervii: O altă mare parte a avantajelor oferite de bujor este că are capacitatea dea calma sistemul nervos, ceea ce ajută foarte mult la calmarea nervilor.

Cum se prepară o infuzie de bujor

Pentru a îl  consuma, nu puteți să folosi această plantă ca atare, dar va trebui să pregătiți o infuzie. Pentru aceasta veți avea nevoie de:

 • 1 litru de apă
 • 25 gr. de bujor

Trebuie doar să fierbeți bujorul în 1 litru de apă timp de aproximativ 10 minute. Când bulele de apă încep să apară, elimină oala din foc, acoperiți-o și lăsați-o să se odihnească. Strângeți amestecul și beți o ceașcă pe zi pentru a vă bucura de propietățile nutritive ale bujorului.

Etichete:

Lasă un răspuns