Warning: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /homepages/0/d603038012/htdocs/clickandbuilds/sanatatea/wp-content/themes/blogger-base/functions.php on line 73
Propietățile nutritive ale melcului pentru organism - Sănătatea ta
Sănătatea ta Alimentație,Propietăți Propietățile nutritive ale melcului pentru organism

Propietățile nutritive ale melcului pentru organismMelcul este un aliment foarte consumat în gastronomie și este foarte folosit pentru a pregăti diverse feluri de mâncare. În principal ca decorațiuni. Dar, în ce măsură este sănătos să mănânci carne de melc?

Ei bine, când descoperiți care sunt proprietățile nutriționale ale melcilor, sunt sigur că aveți o mare surpriză.

Proprietățile nutritive ale melcului

Este un aliment care oferă organismului 85,80 calorii pe 100 gr. consumate, ceea ce reprezintă 3% din suma zilnică recomandată pentru a consuma de către un adult care efectuează o activitate fizică moderată.

 • Vitamine: Melcul este deosebit de bogat in vitamina A, cu suficientă prezență de alte Vitamine B. Cum ar fi vitamina B9, care este cel mai demn de remarcat, B3, B6 și B12.
 • Minerale: Este o sursă foarte bogată de minerale, cum ar fi fosforul, fierul, magneziul și, mai presus de toate, potasiul. De asemenea, contribuie, în cantități mai mici, la sodiu și seleniu.
 • Carbohidrați: este o hrană foarte slabă în carbohidrați.

Beneficiile consumului de melc

 1. Combaterea indigestiei: Propietățile nutritive ale melcului sunt mai bine scoase în evidență cu o masă consistentă care ajută ca digestia să fie mult mai bună. Și în cazul în care suferiți, puteți lua niște melci bine preparați pentru a îmbunătăți stomacul deteriorat.
 2. Afrodiziac puternic: Datorită albuminei pe care o conține, melcul este un instrument afrodisiac important. Mănâncă-l în timpul unei cine romantice cu perecha ta și vei simți diferența.
 3. Contribuie la vindecarea răcelii: În trecut, melcii au fost folosiți foarte mult pentru a vindeca răcelile, deoarece vitaminele pe care le conțin contribuie la îmbunătățirea stării de sănătate a organismului.
 4. Intarește creierul: Datorită incredibilul său conținut de fosfor, una dintre propietățile nutritive ale melcului este faptul că îmbunătățește funcționarea creierului nostru, care ajută mintea noastră să fie mai alertă și îmbunătățește capacitatea noastră de a memora.
 5. Are grijă de vederea ta: cu contribuția sa la vitamina A, se asigură că vederea este sănătoasă și că diferite boli sunt prevenite în viitor, cum ar fi cataracta.
 6. Sângele curge mai bine: cu contribuția sa la mai multe vitamine B, ajută sângele corpului nostru să curgă mai bine prin venele noastre datorită creării de noi celule roșii în sânge.
 7. Relaxați-vă nervii: Proprietățile nutriționale ale inimii vă asigură că sistemul nervos este mai relaxat, datorită contribuției sale de potasiu și magneziu.
 8. Previne anemia: Deși consumul de fier nu este la fel de puternic ca alte alimente, este cantitatea necesară pentru a preveni apariția anemiei în organism.

Mănâncă melci din când în când, spun o dată sau de două ori pe lună, va face corpul să profite de proprietățile nutritive ale melcului.

Etichete:

Lasă un răspuns