Warning: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /homepages/0/d603038012/htdocs/clickandbuilds/sanatatea/wp-content/themes/blogger-base/functions.php on line 73
Proprietățile nutritive ce se pot regăsi în Gutui - Sănătatea ta
Sănătatea ta Alimentație,Beneficii,Fructe Proprietățile nutritive ce se pot regăsi în Gutui

Proprietățile nutritive ce se pot regăsi în GutuiPoate că fructa ta preferată este una de gutui sau doar o mănânci din când în când. Și fără a ști că profitați de avantajele incredibile ale gutuiței datorită proprietăților nutriționale.

Desigur, după ce ați aflat mai multe despre substanțele nutritive pe care le conține, veți ajunge să deveniți iubitorul acestui fruct și doriți să îl consumați ori de câte ori puteți.

Proprietățile nutritive ale unei gutui

O fructă de Gutui conține 57 de calorii pe 100 gr. care sunt consumate, ceea ce reprezintă mai puțin de 1% din suma recomandată pentru un adult care practică o activitate moderată.

 • Minerale: Printre proprietățile unei gutui, care este foarte bogată în minerale, cum ar fi potasiu în special, mai puțin prezentă, dar suficient pentru ca tot corpul tău să o poată profita. Sodium, fósforo, calciu și fier sunt alte benefici pe care le conține gutuița.
 • Vitamine: Este o hrană special bogată în vitamina C, cu o scurtă prezență a diferitelor vitamine din grupa B, precum și a vitaminei A.
 • Carbohidrați: este bogat în carbohidrați și, de asemenea, foarte bogat în fibre, care ajută foarte mult sistemul digestiv.

Avantajele consumului de gutui

 1. flori de gutui japoneze

  flori de gutui japoneze

  Menține pielea sănătoasă: combinația dintre vitamina C și A ajută pielea să fie sănătoasă. Pe de o parte, vitamina A hidratează celulele corpului, în timp ce vitamina C le protejează. Acest lucru ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire.

 2. Regleaza flora intestinală: Deoarece este un aliment bogat în fibre ajută sistemul digestiv să funcționeze corect. Perfect pentru cazul în care suferiți de constipație sau indigestie. Nu este recomandabil să consumații atunci când suferiți de diaree.
 3. Perfect pentru etapele de recuperare: Dacă sunteți în convalescență după o intervenție chirurgicală sau un prejudiciu gutuia este perfectă. Diferitele sale elemente nutritive ajuta ca procesul de recuperaresă fie mai rapid.
 4. Ajută la lupta împotriva anemiei: Poate că una dintre cele mai bune beneficii ale unei gutui este că este un aliment perfect pentru a lupta împotriva anemiei. Consumul său frecvent ajută la prevenirea acesteia.
 5. Elimină acidul uric: Acest lucru se datorează faptului că conține acid malic organic, care are putere de dezinfectare în corpul nostru și permite acidul uric să fie expulzat din organism.
 6. Facilitează expectorația: Este un aliat puternic pentru cei care de multe ori sufera de atacuri de astm și bronșită, deoarece acestea pot respira mult mai bine.
 7. Ideal când se produce pierderea poftei de mâncare: Dacă suferiți de pierderea poftei de mâncare și nu există nimic care doriți să mâncați, mâncați o gutuie. Cu toate că nu simți că ai poftă de mâncare, ea ajută la stimularea acesteia.
 8. Forțează voma: Dacă observați vă simțiți rău și vreți cu adevărat să vomitați, dar nu puteți, atunci gutuia este ideală, deoarece stimulează ficatul, ceea ce ajută la forțarea vomei.
  Relaxează sistemul nervos: conținutul ridicat de potasiu face ca frucyul de gutui să fie foarte benefic pentru sistemul nervos. Mâncați una atunci când sunteți nervos, deprimat sau supărat vă ajută să vă liniștiți nervii.
 9. Favorizează dezvoltarea musculară: Fie că este în timpul fazei de creștere a celor mai mici, ca și în cazul sportivilor, gutuile sunt esențiale pentru a favoriza dezvoltarea corectă a mușchilor.
 10. Controlează tensiunea arterială: Potasiul joacă un rol important, deoarece contribuie la evitarea hipertensiunii și a hipotensiunii, menținând în permanență presiunea arterială regulată.
 11. Oferă energie: pentru persoanele care joacă sport, sunt elevi sau necesită o forță fizică puternică pentru o zi grea, gutuița este ideală pentru a primi energia de care au nevoie atât de mult.

Proprietățile sale numai în fructe consumată ca atare

Deși este adevărat că din acest fruct se poate prepara u dulceață delicioasă cu care vă puteți linge degetele, nu trebuie să se confunde proprietățile fructului cu desert rezultant din abilități culinare, deoarece acestea nu oferă aceeași cantitate de nutrienți nici aceleași beneficii pentru organismul dumneavoastră.

Dacă doriți să vă bucurați de proprietățile nutritive ale gutuitei, va trebui să o consumați mereu în formă de fructe, astfel încât substanțele nutritive să pătrundă bine în corpul dumneavoastră și să vă ajute organismul să fie mai sănătos.

Etichete:

Lasă un răspuns