Warning: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /homepages/0/d603038012/htdocs/clickandbuilds/sanatatea/wp-content/themes/blogger-base/functions.php on line 73
Relaxare și odihnă activă: obiceiuri bune în viața de zi cu zi
Sănătatea ta Prevenire și stil de viață Relaxare și odihnă activă: obiceiuri bune în viața de zi cu zi

Relaxare și odihnă activă: obiceiuri bune în viața de zi cu zirelaxare si odihna activaReferindu-se la obiceiurile unui stil de viață sănătos, de multe ori ne vom concentra pe recomandări asupra celor patru factori principali de risc pentru cancer. Nu consuma tutun, exercita în mod regulat, nu bea alcool și urmați o dieta bazata pe vegetale, fructe, legume și cereale integrale. Cu toate acestea este de asemenea, foarte important să aibă grijă de odihnă și de momentele de relaxare. Următorul articol invită să aflați mai multe despre aceste obiceiuri bune.

Relaxare și odihnă activă

Relaxare. Este o tehnică care are multe efecte benefice asupra sănătății fizice, mentale și emoționale. Această tehnică ajută la reducerea nivelului de stres fizic și mental și merge mult dincolo de ceea ce poate fi atins atunci când zaci pe canapea in fata televizorului sau distras.

Relaxarea este ușor de învățat și reduce stresul și stare generală de rău, astfel că poate fi o resursă bună, mai ales în situații de stres. În circuntancias dificile, poate ajuta calma nervii, dormi mai bine… Te poate ajuta , de asemenea , să poți controla unele efecte secundare ale tratamentelor pentru cancer.

Pauze active la locul de muncă. În timpul zilei de lucru, de asemenea, poate include obiceiuri bune, cum ar fi pauze active. Pauzele active pot fi efectuate în orice spațiu de cel puțin un metru pătrat. Acestea constau în exercitarea articulațiilor, întindere, îndoire și exerciții de aerobic ușoare. Se recomandă să efectueze aceste exerciții de două până la trei ori pe zi, cu o durată de aproximativ cinci până la șapte minute. Pauzele active nu numai că pot îmbunătăți starea de sănătate a lucrătorilor, dar, de asemenea, mediul de lucru și productivitatea.

Transport activ. Se vorbește de transport activ la deplasare pe jos sau cu bicicleta dintr-un loc în altul prin oraș. Transportul activ, este un mod mai mult pentru a crește cantitatea de activitate fizică. Poate ajuta la reducerea semnificativă a mortalității. Bicicleta are beneficii mai mari decât mersul pe jos, deoarece este considerată o activitate fizică mai intensă. Mersul pe jos ar putea fi, de asemenea, făcut mai intens prin evitarea scărilor rulante și folosind scările normale. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă adulților cu vârste cuprinse între 18-65 ani, 150 de minute de activitate fizică moderată (mers rapid sau cu bicicleta în liniște), pe săptămână sau 75 de minute de activitate fizica intensa (mers repede pe bicicletă) pe săptămână.

tehnici de relaxare la indemana oicui

1. Relaxarea musculara progresivă

 • Relaxarea ajută la percepera relaxării observând contrastul senzațiilor experimentat prin încordarea și relaxarea în mod voluntar diferite grupe musculare.
 • Nu forțați tensiunea până când devine incomod sau dureros; apăsați numai mușchii pentru a face mai evident.
 • Potrivit pentru persoanele cu o mai mare dificultăți de concentrare.
 • Nu este recomandat pentru persoanele cu tensiune arterială ridicată.
 • In cazul in care suferi de dureri musculare, este recomandat să nu se pune presiune asupra mușchilor în durere.

2. Respirație profundă sau diafragmatica

Cu aceasta tehnica veți învăța să mențineți un model de respirație ritmică și profundă. Cu ajutorul abdomenului, utilizați această tehnică pentru a gestiona mai bine situațiile specifice de criză. Acesta va începe prin luarea de aer prin nas, ceea ce îl vor conduce pană la plămâni și umflarea abdomenului. Apoi reține câteva secunde de respirația și apoi expulzăm încet aerul prin gura.

3. Relaxare pasivă + imaginație ghidată

Acest exercițiu necesită o mai mare concentrare și receptivitate, dar poate ajunge la niveluri mai profunde de relaxare în mai puțin timp. Prin sugestii, se generează sentimente intense de liniște și pace.

Asigurați pauze active, pe tot parcursul zilei

Pauze active au fost una dintre principalele instrumente de sănătate la locul de muncă pentru a promova activitatea fizică axată pe îmbunătățirea mobilității articulare. Realizați intinderi articulare și exerciții care promovează schimbările de poziție și reduce stresul de musculo-scheletic pentru menținerea pozițiilor prelungite sau mișcări repetitive în timpul zilei de muncă.

dieta sport

Motivele pentru a face pauze active sunt după cum urmează:

 • Reduce senzați de stres.
 • Favorizează schimbarea pozițiilor de lucru și de rutină.
 • Eliberează senzația de stres din zonele musculare si articulare .
 • Încurajează și promovează circulația.
 • Îmbunătățește postura.
 • Promovează stima de sine și capacitatea de a se concentra.
 • Motivează și îmbunătățește relațiile interpersonale, promovează integrarea socială.
 • Scade riscul de boali profesionale.
 • Promovează apariția unor noi lideri.
 • Îmbunătățirea performanței de locuri de muncă.

Ce exerciții pot să fac în pauza sau odihna activă?

După cum sugerează și numele, o pauză activă este un moment de activare, care permite o schimbare a dinamicii locului de muncă, unde puteți combina o serie de mișcări care activeaza părțile musculo-scheletice, cardiovascular, respirator și a sistemului cognitiv.

La locul de muncă sau la domiciliu, la fiecare două ore, nu mai faci ceea ce faci pentru aproximativ 5-10 minute și se pune în practică următoarele exerciții:

 1. Urcă și coboară scări.
 2. Pune muzică și dansează.
 3. Practica dezamorsarea respirației, singuri sau în grupuri, precum și masaje pe gât și umeri.
 4. Efectuați exerciții de coordonare și stretching.
 5. Dacă este posibil, luați o plimbare într-un parc sau pe coridoarele biroului.

Chiar și la fiecare 30 până la 60 de minute sau când au o senzație de oboseală, în timp ce sunteți așezat, puteți face mișcări comune pentru câteva secunde pe mâini, gât, umeri, brațe, picioare și talie. Puteți face, de asemenea, exerciții de relaxare vizuale, după cum urmează. Deschide și închide ochii strâns, efectuați mișcări ale ochilor (stânga – dreapta, sus – jos, cercuri), acoperă și descoperă ochii cu palmele.

Dar ține mereu în minte elementele de bază. Amintiți – vă că obiceiurile bune citate în acest articol sunt complementare și ar trebui să fie întotdeauna însoțite de cele patru elemente principale ale oricărui stil de viață sănătos. Nu folosiți tutun, faceți activitate fizică regulată, nu consumați alcool și să urmeze o dieta bazată pe legume, fructe, verdețuri și cereale integrale.

Etichete: , ,

Lasă un răspuns