Warning: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /homepages/0/d603038012/htdocs/clickandbuilds/sanatatea/wp-content/themes/blogger-base/functions.php on line 73
7 sfaturi pentru prevenirea problemelor cardiovasculare - Sănătatea ta
Sănătatea ta Prevenire și stil de viață 7 sfaturi pentru prevenirea problemelor cardiovasculare

7 sfaturi pentru prevenirea problemelor cardiovasculare

Până la 90% din atacurile de cord ar putea fi prevenite cu anumite obiceiuri, cum ar fi efectuarea e exerciții in mod regulat sau menținerea tensiunii arteriale sub control.

7 sfaturi pentru prevenirea problemelor cardiovasculare

Patologiile legate de sistemul cardiovascular sunt responsabile pentru trei din zece decese care au loc în țara noastră. Mai mult decât cancerul (26,36%) și a bolilor respiratorii (12,27%). Acest lucru se reflectă în cel mai recent raport publicat de Institutul Național de Statistică. Vestea bună este că multe dintre ele ar putea fi prevenite. De fapt, cele mai multe atacuri de cordsunt asociate cu factori de risc cardiovascular clasici. Cunoscuți și modificabili, ceea ce înseamnă că un mare procent din aceste evenimente ar putea fi evitate în cazul în care sunt monitorizați acești factori. Acest articol insistă pe șapte dintre ele.

După cum spun experții, cel mai eficient mod de combatere a bolilor cardiovasculare este de a utiliza prevenirea ca un instrument fundamental.

„80% dintre bolile cardiace și până la 90% din atacurile de cord ar putea fi prevenite cu un stil de viață mai sănătos , “

1. Faceți exerciții fizice de formă frecventă

Urmarea unor rutine de sport este un obicei esential pentru îngrijirea inimilor. Cu toate acestea, nu este suficient pentru a face ceva sport pe săptămână. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă ca copii și adolescenți cu vârste cuprinse între 5 și 17 ani să practice de cel puțin 60 de minute de activitate fizică moderată pana la viguroasă, în principal, de aerobic. Pentru adulți sfatul este de a cel puțin 150 de minute pe săptămână de activitate fizică aerobică de intensitate moderată sau 75 de minute de activitate intensă.

2. Atenție cu cântarul

Controlul greutății, de asemenea, este o bună strategie de combatere a bolilor cardiovasculare, deoarece obezitatea este unul dintre factorii de risc cardiovascular, de asemenea, asociate cu alti factori de risc și de boli, cum ar fi diabetul zaharat si hipertensiunea arterială.

Pentru a afla dacă o persoană se află în greutatea ideală trebuie să aplice o formulă simplă: impartind greutatea in kilograme la inaltime in metri din nou și împărțiți rezultatul cu înălțimea în metri. De exemplu, în cazul în care cântărește 70 kg și măsoară 1,75 metri, ecuația ar fi: 70 împărțit la 1,75 și rezultatul (40) din nou împărțită la 1,75, ceea ce ar fi 22,8.

„ În mod ideal , cifra rezultată este cuprins între 20 și 25. Dacă sunteți peste 30 de ani , si este obezitatea, iar în cazul în care este cuprinsă între 25 și 29 este excesului de greutate“

3. Nivelul de colesterol – control tot timpul

În cazul în care se depășesc limitele stabilite ca sănătoase, colesterolul poate forma în artere care o placă care se intărește și se îngustează. Aceasta contribuie la reducerea fluxului sanguin prin mușchiului inimii si crescand probabilitatea de formare a cheagurilor. Pentru a controla nivelul de colesterol ar trebui să urmeze o dietă bogată în legume, verdețuri și pește, în plus față de sport.

4. Controlul tensiunii arteriale

Hipertensivii au de șase ori mai mult risc de accident vascular cerebral. Pentru a controla hipertensiunea arterială trebuie să urmeze anumite linii directoare: odihnă în mod corespunzător și evitarea situațiile care provoacă stres; să bea doi litri de apă pe zi; reduce sau elimina consumul de sare, alcool și tutun; și să practice sport. Dar există o altă practică importantă ca cele de mai sus: monitorizarea regulată a tensiunii arteriale. În jur de 75/120 mmHg, tensiunea este normală; 85/135 ajungem la o stare de prehypertensiune; și mai presus de aceste cifre, se vorbește tensiune arterială ridicată, care necesită tratament și monitorizare.

5. Prevenirea contra diabetului

Controlul diabetului zaharat poate reduce cu pana la 42% riscul de boli cardiovasculare si cu 57% riscul de infarct, accident vascular cerebral sau decese cardiovasculare. Prin urmare, cei care au deja boala, în plus față de a lua medicamente în cazul în care au fost determinate de către medicul dumneavoastră trebuie să urmeze o serie de recomandări (alimentație sănătoasă, exerciții fizice regulate, nu fumat), pentru a ajuta la prevenirea potențialelor consecințe cardiovasculare. Aceste aceleași reguli sunt valabile pentru a preveni diabetul zaharat de tip 2.

6. Atecedente în Familie

Toată lumea ar trebui să controleze factorii de risc citați pentru a preveni bolile cardiovasculare. Dar ei ar trebui să preia controlul și mai mare, cu revizuiri periodice marcate de către specialistul. Mai ales cei care au un istoric familial care pot alerta cu privire la o posibilă dificultate cum ar fi o ruda de prim-grad de sex masculin (parinte sau un frate), care a avut un atac de cord înainte de 55 de ani sau o rudă de prim-grad de sex feminin (mamă sau soră) care a avut un atac de cord înainte de vârsta de 65 de ani.

7. Lăsați consumul de tutun

La un an dupa ce renunți, se experimentează o îmbunătățire evidentă respiratorie, dar, de asemenea, riscul de boli coronariene este deja cu 50% mai mic decât la fumători.

Etichete: , , , , ,

Lasă un răspuns